Lifestyle

#kultura

Četiri knjige koje će obožavati svi ljubitelji dobre misterije

Četiri knjige koje će obožavati svi ljubitelji dobre misterije

Čini se da nam ovo proljeće donosi pozitivne promjene - što političke što epidemiološke. Još samo nedostaje nekoliko dana sunca u nizu i to bi bilo savršeno. No, kišno se vrijeme lako da prebroditi uz dobru knjigu. Srećom, kako nam se ljeto približava, tako se knjižare pune sve zanimljivijim naslovima, a mi smo odabrali nekoliko njih koje nećete moći ispustiti iz ruku.

Govorili su da sam preosjetljiva - Federica Bosco

Pojam visoke osjetljivosti nije novost, ali upravo ljudi koji su preosjetljivi ne mogu istaknuti koliko je to vrijedna i, ponekad, zahtjevna osobina. U ovoj nas knjizi talijanska autorica Federica Bosco vodi kroz svijet istančanih senzacija i osjećaja. Ona ističe da visoka osjetljivost nije slabost, nego može biti tajna snaga osobe. Zahvaljujući tome što uspijevate jače hvatati signale koje odašilje svijet, uviđate da se stvarnost prelijeva u različitim bojama, što život čini čudesnijim. Ne trebate ih odbijati, već se njima zaogrnuti i živjeti punim plućima. U knjizi je objašnjeno kako.

Okretaj ključa - Ruth Ware

Krimić za sve ljubitelje gotičke atmosfere prosijane kroz moderni senzibilitet. Ruth Ware poznata je britanska autorica psiholoških romana, krimića i trilera. Jedna je od najpoznatijih britanskih autorica u navedenim žanrovima, a mnogi je smatraju duhovnom nasljednicom Agathe Christie. Protagonistice romana Ruth Ware najčešće su naizgled obične žene, koje se iznenada pronalaze u složenim životnim situacijama, suočene s nekom vrstom zločina. Taj intrigantan triler moderna je obrada Okretaja zavrtnja Henryja Jamesa. No zastrašujuća gotička atmosfera i misteriozan prizvuk ovoga puta ne proizlaze prvenstveno iz domene fantastike i onog nevjerojatnog, već iz domene digitalne tehnologije, njene potencijalne manipulativnosti te iznimnog manjka privatnosti koji iz nje proizlazi.  

Izgubljena ljekarna - Sarah Penner

Odličan roman za sve ljubitelje Putinove politike. Šalu na stranu, ova knjiga puna je misterija i… otrova. Tajna ljekarna, skrivena u sjenama Londona osamnaestog stoljeća, poslužuje neuobičajenu klijentelu. Žene diljem grada šapuću o tajanstvenoj osobi po imenu Nella, koja prodaje dobro prikrivene otrove. Ljekarničina je sudbina ugrožena kada njezina najnovija klijentica, tek dvanaestogodišnjakinja, počini kobnu pogrešku te pokrene niz posljedica koje odjekuju kroz stoljeća. U međuvremenu, u današnjem Londonu, Caroline Parcewell desetu godišnjicu braka provodi sama. Kad nabasa na predmet povezan s neriješenim ubojstvima koja su London opsjedala prije dvjesto godina, njezin se život u zapanjujućem preokretu sudbine sudari s ljekarničinim. Taj sudar neće svi preživjeti.

Kletva mračna i samotna - Brigid Kemmerer

Volite li fantastične svjetove, bajke, čarolije? Ako da, ovo je knjiga za vas. Kraljević Rhen, prijestolonasljednik začaranog kraljevstva Emberfalla, bogat je i naočit mladić, no uklet - moćna čarobnica proklela ga je kad je imao osamnaest godina. Njezine kletve može ga osloboditi jedino djevojka koja se istinski zaljubi u njega. Ne pronađe li je, Rhen će umrijeti. Njegova posljednja nada je Harper, djevojka iz drugog svijeta. Ona ne sanjari o bajkovitoj budućnosti i princu na bijelom konju, no kad jednog dana na ulicama Washingtona pokuša spasiti neznanku, otme je Rhenov zapovjednik straže i ona završi u čarobnom Emberfallu, u kraljevićevu prokletom svijetu. Ne zna gdje se našla i kome može vjerovati. Kraljeviću otmičaru? Postoji kletva? Čudovište?