recept
Povratak popularnog kolača: Počastite se Gin&tonic cheesecakeom koji se ne peče
Omiljeno piće sada u obliku slastice.
Sastojci za podlogu:
300 grama digestives keksa / plazme ili keks po želji
150 grama maslaca ili margarina
Sastojci za kremu:
125 ml gina (voćni okus po želji)
125 ml tonika
75 grama šećera
1 vrećica ili 5 listova želatine
600 grama punomasnog krem sira
300 ml slatkog vrhnja
50-100 grama šećera u prahu
sok od 1/2 limete ili limuna
Priprema:
Za podlogu usitniti kekse, 150 grama maslaca otopiti u posudi, pustiti da se malo ohladi pa pomiješati s keksima.
Na dno okruglog kalupa promjera staviti papir za pečenje i utisnuti podlogu od keksa. Ostaviti na sat vremena u hladnjaku. Otprilike 15 minuta prije pripreme kreme iz hladnjaka izvaditi krem sir i slatko vrhnje.
Listiće želatine staviti u hladnu vodu na 5 minuta. U posudu staviti gin, tonik i 75 grama šećera. Zagrijavati na laganoj vatri da se šećer otopi. Ne treba zakuhati. Nakon što se šećer otopio maknuti posudu s vatre i dodati listove želatine te miješati dok se ne otope. Ostaviti smjesu nekoliko minutra uz povremeno miješanje da se malo ohladi.
U većoj posudi izmiksati krem sir, sok od 1/2 limuna ili limete i 50 grama sećera u prahu. Postepeno dodavati smjesu od gina, tonika i želatine dok se ne dobije glatka krema. Nakon toga dodati slatko vrhnje i sve izmiksati. Probati je li dovoljno slatko pa po želji dodati šećera u prahu.
Kremu naposljetku istresti na podlogu od keksa, poravnati te ostaviti da se ohladi u frižideru 5 do 6 sati ili preko noći.
U slast!
Izdvojeno
-
U prvoj utakmici 17. kola HNL-a Slaven Belupo je kao domaćin svladao Goricu sa 2-1 (0-1). Gosti su poveli golom Medina Gashija (8), no Alen Grgić (67) i Antonio Jagušić (82) su u nastavku preokrenuli.
-
U Dalmaciji će osobito na otocima puhati jako jugo, a popodne sjeverozapadni vjetar. Bit će promjenjivo, povremeno uz kišu, lokalno moguće i obilnim pljuskovima. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 10 °C, u unutrašnjosti niža, između 2 i 4 °C, a popodnevna od 9 do 14 °C
-
Bacivši pogled na impozantan niz priznanja koje je Audiardov najnoviji i svakako najluđi uradak u dugovječnoj karijeri do sad prikupio, čovjek bi lako mogao steći krivi dojam kako se pred njim doista nalazi najimpresivnije filmsko ostvarenje godine, ali istina je potpuno drugačija.
-
Mjerenje inteligencije kod životinja prilično je škakljiva stvar. Međutim, provedeni su brojni pokusi kako bi se testirale sposobnosti sićušnih mozgova kukaca. Rezultati su iznenađujući.
Reci što misliš!