recept
Piletina u slatko-ljutom umaku iz pećnice
Piletina u slatko-ljutom umaku iz pećnice.
Sastojci:
- – 6 pilećih bataka
- – maslinovo ulje
- – 2 žličice meda
- – soja sos
- – 3 čehurice češnjaka
- – 1 luk
- – majčina dušica
- – 1 žličica smeđeg šećera
- – 2 žličice gustina
- – sezam
- – čili papričice
- – sol, papar
Priprema:
- Pileće batke otkoštene, bez kože, izrežite na kockice veličine zalogaja.
- U posudu u kojoj ćete ih marinirati, dodajte sve preostale sastojke osim sezama i dobro izmiješajte.
- Zatim sve stavite u frižider da se marinira najmanje dva sata, a idealno bi bilo da piletina ostane u marinadi preko noći.
- Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Piletinu složite u jednom sloju na pleh obložen papirom za pečenje, pospite sezamom i pecite 20 minuta.
- Poslužiti s rižom i sezonskom salatom.
Dobar tek!
Izdvojeno
-
Košarkaši Zadra oprostili su se od daljnjeg igranja u regionalnoj ABA ligi nakon što su u četvrtfinalu doigravanja izgubili od podgoričke Budunosti sa 0-2 u pobjedama, u drugoj utakmici igranoj u petak u Zadru bilo je 73-80 (15-16, 18-23, 14-13, 26-28).
-
U drugoj utakmici četvrtfinala doigravanje za prvaka regionalne AdmiralBetABA lige košarkaši Zadra ugostili su u Krešinom domu pred oko 5 tisuća gledatelja momčad podgoričke Budućnosti. Puno kvalitetnija i bogatija Budućnost zasluženo je slavila rezultatom 73-80 i s 2-0 plasirala se u polufinale.
-
O kralju R'N'R-a, Elvisu Presleyu snimljeni su na deseci, ako ne i stotine dokumentarnih i igranih filmova, no što je s njegovom 'kraljicom' Priscillom?
-
Kroz fantastične svjetove, nezaboravne likove i inovativnu animaciju, animirani filmovi nastavljaju inspirirati maštu i oblikovati snove.
Reci što misliš!