recept
Piletina u slatko-ljutom umaku iz pećnice
Piletina u slatko-ljutom umaku iz pećnice.
Sastojci:
- – 6 pilećih bataka
- – maslinovo ulje
- – 2 žličice meda
- – soja sos
- – 3 čehurice češnjaka
- – 1 luk
- – majčina dušica
- – 1 žličica smeđeg šećera
- – 2 žličice gustina
- – sezam
- – čili papričice
- – sol, papar
Priprema:
- Pileće batke otkoštene, bez kože, izrežite na kockice veličine zalogaja.
- U posudu u kojoj ćete ih marinirati, dodajte sve preostale sastojke osim sezama i dobro izmiješajte.
- Zatim sve stavite u frižider da se marinira najmanje dva sata, a idealno bi bilo da piletina ostane u marinadi preko noći.
- Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Piletinu složite u jednom sloju na pleh obložen papirom za pečenje, pospite sezamom i pecite 20 minuta.
- Poslužiti s rižom i sezonskom salatom.
Dobar tek!
Izdvojeno
-
Oni koji uspješno prođu natjecanje moći će se prijaviti na ograničene javne pozive za dodjelu bespovratnih sredstava namijenjenih investicijama te ostvariti pravo na najviše 25.000 eura po projektu
-
U sklopu cjelogodišnjeg programa obilježavanja 50. godišnjice kluba, KK Aleta Puntamika organizira još jedan događaj sportsko-humanitarnog karaktera.
-
HOROSKOP - Dnevni horoskop
-
Omiljeno sanjkalište Ličana i Dalmatinaca Cvituša kod Lovinca, otvorila je svoja vrata. Snijega ima obilje, na radost i veselje najmlađih, ali i onih starijih pa zimske radosti - mogu početi.
Reci što misliš!