Lifestyle

viseće biljke

Sve biljke vam venu? Pokušajte s ovom nezahtjevnom ljepoticom

Sve biljke vam venu? Pokušajte s ovom nezahtjevnom ljepoticom

Viseće biljke dobar su način kako svome domu dati dodatnu dozu dekoracije, a pritom ih maknuti s puta djeci i kućnim ljubimcima.

Vražji bršljan jedna je od biljaka koja se uistinu lako održava te se često preporučuje za svaki dom jer pročišćava zrak, naročito od ugljičnog monoksida. Potječe se iz tropskih krajeva, a u divljini se svojim listovima obično ovija oko kore drveta.

Dovoljno je zalijevati ga dvaput tjedno, no prije svakako provjerite je li se zemlja osušila. Ako nije, pričekajte još dan-dva. Bude li pravilno njegovan, može narasti i više od metra i pol pa uistinu napraviti čaroliju zelenu čaroliju u vašem domu.

Ipak, imajte na umu da je riječ o otrovnoj biljci za životinje, pa ako imate mačku koja se voli penjati, pripazite na to.

Zlatni puzavac: Višegodišnja penjačica (koja može biti i u visećoj tegli) srcolikih listova vrlo je jednostavna za održavanje pa je se osim u domovima može naći i u mnogim uredima. Također joj nema premaca kada je u pitanju uklanjanje štetnih toksina u zraku.

Voli sjenovite kutke bez izravnog svjetla, no potrebno mu je osigurati dovoljno veliku teglu i prostor oko nje jer za nekoliko godina može narasti i do tri metra. Kada je u pitanju zalijevanje, dovoljno ju je zaliti dvaput tjedno. Sjajan je izbor i one koji su tek ušli u svijet biljaka i žele proširiti svoju kolekciju jer se vrlo lako razmnožava reznicama.

Ceropegija

Duge tanke stabljike s nizom sitnih, mesnatih listova koji svojim oblikom podsjećaju na srce – tako bi se najlakše mogla opisati ceropegija. Ono što je mnogima posebno privlačno na njoj je to što tijekom ljetnih mjeseci ima male, ružičaste viseće cvjetove koji će dati dozu topline svakom prostoru.

Više na Zadovoljna!


Reci što misliš!