Lifestyle

ISTRAŽIVANJE OTKRILO

Žene koje se manje seksaju u pravilu imaju bolji stupanj obrazovanja

Žene koje se manje seksaju u pravilu imaju bolji stupanj obrazovanja

Nije lijepo reći, no ima "lakših" žena... što, naravno, znači da bi se puno češće seksale nego inače, što pokazuje istraživanje.

Naime, istraživanje provedeno na US Military Academy i Sveučilištu Colorado otkriva da postoji povezanost između broja seksualnih partnera i stupnja obrazovanja kod žena, piše Populations Economics. Znanstvenici su istraživanje proveli na uzorku od 3684 mladih žena (22-24 godina) koje su navele da su spolno aktivne.

Velik broj seksualnih partnera pritom se negativno odražava na obrazovanje, dok žene koje se manje seksaju u pravilu imaju bolji stupanj obrazovanja. Znanstvenici naglašavaju da dob u kojoj su se djevojke po prvi puta upustile u seksualni odnose ne utječe na njihovo obrazovanje.

Žene koje su spavale s prosječno 7,4 partnera razne škole pohađale su deset ili manje godina. Istovremeno, žene koje su spavale s prosječno 5,3 osoba iza sebe imaju 15 ili više godina obrazovanja.

Znanstvenici zasad ne mogu sa sigurnošću objasniti povezanost između navedenih varijabli, no navode da seksualne veze od žena traže određenu emocionalnu uključenost koja se negativno odražava na učenje.


Reci što misliš!