recept
Posni kolač s cimetom
Posni kolač s cimetom i pekmezom od marelica.
Sastojci:
- – 300 ml tople vode
- – 300 g šećera
- – 5 žlica pekmeza od marelice
- – 1 vrećica sode bikarbone
- – 1 vrećica cimeta
- – 5 žlica ulja
- – 400 g brašna
Glazura:
- – 100 g čokolade za kuhanje
Priprema:
- Sve sastojke miješati žlicom dok se ne dobije jednolična smjesa, a zatim je preliti u dublji lim obložen papirom za pečenje.
- Peći u zagrijanoj pećnici na 150 stupnjeva oko 30 minuta.
- Kada se kolač ispeče i ohladi, izrezati ga na kocke dok je još u limu.
- Kolač premazati pekmezom i preliti otopljenom čokoladnom.
Dobar tek!
Izdvojeno
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
Jeste za šah i pivo? Red izazova i red opuštanja uz pivo u pogonu pivovare? Poklonite sebi i svojima jedan 'Christmas chess challenge' i zaigrajte šah s bivšim prvakom Hrvatske!
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
Reci što misliš!