recept
Idealna za laganu večeru: Tjestenina s rajčicom i sirom
Jednostavna, a veoma ukusna tjestenina s rajčicom i parmezanom
Sastojci:
- – tjestenina
- – 8 cherry rajčica
- – 2 češnja bijelog luka
- – 3 žlice maslinovog ulja
- – sol, biber
- – nekoliko listova svježeg bosiljka
- – parmezan za posipanje
Priprema:
- Stavite tjesteninu da se kuha.
- Na maslinovim ulju propržiti bijeli luk prerezan na pola, a zatim ga izvadite iz ulja.
- Ogulite rajčice i narežite ih na četvrtine, posolite, pa poklopite.
- Promiješajte s vremena na vrijeme. Kada tekućina od rajčica ispari, a umak se lijepo uprži, dodajte biber i listove bosiljka.
- Tjesteninu procijedite. Odvojite malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.
- Stavite tjesteninu u posudu u kojoj je umak, zalijte odvojenom vodom i vratite na štednjak da se sve sjedini.
- Dodajte malo maslinovog ulja, pospite parmezanom, dodajte par listova bosiljka i odmah poslužite.
Dobar tek!
Izdvojeno
-
Iz zadarske Elektre stiže obavijest o privremenom prekidu u opskrbi električnom energijom u ponedjeljak, 16. prosinca zbog radova prema sljedećem rasporedu
-
Veliku nagradu 59. zagrebačkog salona arhitekture i urbanizma, koji je pod nazivom "Dijalozi/Monolozi" otvoren u nedjelju u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu, osvojio je projekt "Rekonstrukcija Vitića: palimpsest tumačenja izvornosti" skupine autora.
-
Hrvatska ženska rukometna reprezentacija odmjerit će snage sa Španjoskom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo iduće godine u Nizozemskoj i Njemačkoj, odlučio je ždrijeb u Beču.
-
Kao najznačajnija regionalna zvijezda, Severina nije poznata samo po svojim pjesmama, nego i po tome da se ne boji reći što misli.
Reci što misliš!