Lifestyle

recept

Pohani kruh iz pećnice za slatka jutra

Pohani kruh iz pećnice za slatka jutra
Pixabay

Ako se po jutro dan poznaje ovakav doručak će biti uvertira u jedan prekrasan dan

Bez obzira na vremensku uvijte vani, jutarnje (ne)raspoloženje ili obaveze koje nas čekaju tijekom dana, siguran sam da će ovako šareni tanjuru svakome razvedriti dan i raspoloženje.

Iako se originalni francuski tostovi pripremaju na tavi ovaj je pripremljen u pećnici. Razlog je i više nego očiti - više slatkog doručka s manje posla u kuhinji. Uz francuski tost se mogu kombinirati razni dodaci zbog čega slobodno prepusti mašti na volju i igraj se s raznim kombinacijama dok ne nađeš onu koja ti najviše odgovara.

Sastojci:

  • 6 šnita kukuruznog tosta
  • 100 ml mlijeka
  • 3 jaja
  • Kristalni šećer po ukusu
  • Cimet, vanilija po ukusu
  • Cvjetni med po ukusu
  • Svježe voće - borovnice, kupine, ribizl, maline po ukusu

Priprema:

  1. U dubljoj posudi pomiješaj mlijeko, jaja i začine.
  2. Šnite tost kruha možeš iskoristiti cijele ili ih možeš po dužini izrezati na trake. Ja sam iz jedne šnite tosta dobio tri trake.
  3. Svaki komad tosta umoči s obje strane u smjesu mlijeka i jaja. Bitno je da se tost što više namoči.
  4. Namočeni tost prebaci na lim za pečenje koji si prethodno premazala s malo maslaca i ulja.
  5. Tost peci 8-10 minuta na 180 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici. Nakon toga ga okreni na drugu stranu i peci dodatnih pet minuta.
  6. Tost posluži sa svježim voćem, medom ili javorovim sirupom i na kraju ga umjereno pospi šećerom u prahu. U slast!

Reci što misliš!