Lifestyle

#stil

Najtrendi odabir za novu sezonu: Vraćaju se pramenovi koji su obilježili 2000., ali u modernijoj verziji

Najtrendi odabir za novu sezonu: Vraćaju se pramenovi koji su obilježili 2000., ali u modernijoj verziji

Za razliku od verzije iz 2000. godine kada su se "debeli" pramenovi nosili na savršeno ravnoj kosi, danas oni izgledaju prekrasno na svim teksturama, posebno na valovima i kovrčavoj kosi jer daju privid dodatnog volumena, a pritom izgledaju jako prirodno

Proljeće je idealno vrijeme za promjene, pogotovo kad je riječ o frizurama. Svatko od nas u toplu sezonu želi ušetati sa osvježenim imidžem, a ako razmišljate o pramenovima i želite napraviti mali odmak od klasike, možda je vrijeme da isprobate tzv. chunky pramenove. Ti "debeli" pramenovi obilježili su razdoblje kraja devedesetih i početka 2000. godina, a televizijski lik kojima mogu zahvaliti svoju popularnost svakako je Rachel iz Prijatelja.

Ovakvi su pramenovi, zbog popularnosti balayagea i svojevremeno ombrea, pali u drugi plan, no ponovno se vraćaju u centar pozornosti, samo ovog puta u nešto decentnijoj verziji koja izgleda jako moderno. Rade se tako da je smanjen kontrast između pramenova i prirodne boje kose, odnosno nešto su sofisticiraniji pa se ne ističu kao oni koji su vladali svijetom frizura krajem prošlog stoljeća. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Anouk Yve (@anoukyve)

Kroz godine, chunky pramenove nije nosila samo Jennifer Aniston u Prijatlejima, nego su ih isfurale i druge slavne dame poput Beyonce, Dua Lipe, Kim Kardashian, Kylie Jenner i Jessice Albe. 

Kako su otkrili frizerski stručnjaci za Glamour, savjetuju nekoliko svjetlijih pramenova s prednje strane koji će uokviriti lice, a pri odabiru nijanse pramenova, nemojte raditi preveliku razliku od prirodne boje kose, nego je najbolje odabrati ton ili dva svjetlije od temeljne boje kako bi frizura zadržala moderan izgled. 

Za razliku od verzije iz 2000. godine kada su se "debeli" pramenovi nosili na savršeno ravnoj kosi, danas oni izgledaju prekrasno na svim teksturama, posebno na valovima i kovrčavoj kosi jer daju privid dodatnog volumena, a pritom izgledaju jako prirodno. 

iframe frameborder="0" allowfullscreen="" mozallowfullscreen="" webkitallowfullscreen="" width="600" height="360" src="https://ezadar.net.hr/embed/video/423728/badnjak-2020">

Reci što misliš!