Lifestyle

#kužina

Tjestenina sa divljim šparogama i piletinom

Tjestenina sa divljim šparogama i piletinom

Tjestenina sa divljim šparogama i piletinom upravo je ono jelo koje ste danas trebali!

Sastojci

ŠPAROGE
1 vezica divljih šparoga, može i dvije
malo soli, prstohvat šećera i malo soka od limuna za vodu
500 g Tjestenine Spaghetti Podravka
1/2žličice malo maslaca
1 žlica maslinovo ulje
1 poriluk/srednji
2-3 češnja češnjaka

Priprema

Šparoge oprati i očistiti pa skuhati u malo vode sa soli, malo šećera i soka od limuna.

Skuhati i tjesteninu.

Očistiti i narezati poriluk, izdinstati ga na maslinovom ulju i maslacu zajedno sa češnjakom/sitno nasjeckanim/dodati pileća prsa izrezana na kockice ili trakice, sve dobro popržiti, podliti sa malo pilećeg temeljca ili bijelog vina, pa podlijevati sa vodom /po potrebi/ od kuhanih šparaga dok se piletina ne skuha negdje oko 5 min.

Dodati i vrhnje za kuhanje, malo mlijeka i malo millerama/kiselo vrhnje, posoliti popapriti.

Dodati nasjeckani peršin i u umak prije serviranja u umak dodati tjesteninu, proimiješati i servirati.


Reci što misliš!