Lifestyle

#ljubimci

Pet najosjećajnijih pasmina mačaka

Pet najosjećajnijih pasmina mačaka
Bojan Bogdanić

MAČKE su bića koja cijene vlastiti prostor. Često se karakterom čine potpuno suprotnima od pasa. Doimaju se kao da su neovisne, hladne i distancirane, ali je zapravo osobnost svake mačke različita.

Iako je svaka mačka jedinstvena, postoje određene pasmine koje se vole maziti, igrati i žude za ljudskom pažnjom. Ako tražite mačku sa sličnim osobinama kao pas, ovo su najbolji izbori za vas:

Sijamska mačka

Ova dobro poznata pasmina mačaka voli biti u središtu pozornosti i izuzetno je bliska sa svojom obitelji i ima puno strpljenja s djecom. Sijamske mačke žude za ljudskom pažnjom više od svega i žele biti dijelom svega što radite, no obično imaju čvrstu vezu s jednom osobom u obitelji. One mogu biti poput pasa u smislu da će, ako ste vani, čekati kraj prozora i gledati kad ćete se vratiti kući. Imaju živahnu osobnost, ali su vrlo znatiželjne i inteligentne.

Perzijska mačka

Ove su mačke vrlo popularne zbog svog dugog, mekog krzna i odane, nježne osobnosti. Vole imati opušten način života koji odgovara njihovoj tihoj, nježnoj prirodi. Ponose se svojim izgledom i vole biti dotjerane. Ne vole glasno okruženje i vole se maziti, grliti i provoditi vrijeme s članovima obitelji.

Sfinks mačka

Sfinks mačke ne podnose visoke temperature jer nemaju dlaku pa su idealni ljubimci za provoditi vrijeme u kući. Vole biti u centru pažnje i privijati se uz ljude, a često će vas pozvati i na igru. Dragocjen m je svaki trenutak koji provedete s njima.

Ragdoll

Ova pasmina ima najviše psećih osobina. Obožavaju se maziti i biti vam u naručju, zbog čega su i dobile ime ragdoll, što znači lutka. Poznate su po nježnoj naravi i poslušnosti i vole imati vašu pažnju i ljubav samo za sebe.

Egzota

Zbog svog izgleda kojim podsjećaju na medvjedića i odanog i nježnog karaktera, ove mačke čine idealne kućne ljubimce. Izuzetno su nježne s obitelji i uvijek žele biti blizu vas, a dobro se slažu i s drugim kućnim ljubimcima u kućanstvu. Razigrane su i ne podnose usamljenost. Mnogo više vole spavati na sofi ili se odmarati na dasci, nego trčati i skakati.