sočan ručak
Recept: Pileće bijelo meso u umaku od vina
Sočno bijelo meso koje se jednostavno priprema.
Sastojci:
– 4 komada pilećeg bijelog mesa
– 50 g brašna
– sol, biber
Sos:
– 150 g maslaca
– 1 glavica crvenog luka
– bijeli luk
– 50 g graška
– 3 žlice soka od limuna
– sol, biber
– bijelo vino
Priprema:
Pileće bijelo meso razrezati na pola i svaki komad stanjiti čekićem za meso. Pripremiti brašno i začine, uvaljati meso u smjesu i pržiti na srednje vrelom ulju oko tri minute ili dok meso ne porumeni.
Omotati u foliju da zadrži svježinu dok pripremate umak.
Za umak odvojiti 50 g maslaca i otopiti u posudi na umjerenoj temperaturi. Ispržiti isjeckani luk na maslacu, pa dodati bijeli luk.
Zatim dodati grašak, limunov sok i malo bijelog vina. Pustiti da se sve lagano dinsta dok višak ne ispari, oko pet minuta.
Smanjiti temperaturu na najmanje i dodati preostali maslac dok se sasvim ne otopi. Na kraju začiniti solju i biberom.
Meso možete poslužiti uz špagete i sezonsku salatu.
Izdvojeno
-
-
Na prostoru uz crkvu biti će postavljena izložba fotografija: Obnova crkve Sv. Stošije na Puntamici, a u obnovljenom prostoru crkve nastupit će Martin Draušnik koji će izvesti „Hir za violinu solo“
-
Balance Croatia Festival dolazi kao šlag na torti u 25. godini festivala koji je stvarao temelje scene elektronske glazbe u Australiji. Tisuće njegovih fanova sada imaju prilike po prvi puta plesati u The Garden Resortu u Tisnom
-
Veliki međunarodni turnir „11. Zagreb Karate Cup“: Karate klub Bibinje među 680 natjecatelja, 63 kluba i 5 država osvojio 15 medalja!
Reci što misliš!