sočan ručak
Recept: Pileće bijelo meso u umaku od vina
Sočno bijelo meso koje se jednostavno priprema.
Sastojci:
– 4 komada pilećeg bijelog mesa
– 50 g brašna
– sol, biber
Sos:
– 150 g maslaca
– 1 glavica crvenog luka
– bijeli luk
– 50 g graška
– 3 žlice soka od limuna
– sol, biber
– bijelo vino
Priprema:
Pileće bijelo meso razrezati na pola i svaki komad stanjiti čekićem za meso. Pripremiti brašno i začine, uvaljati meso u smjesu i pržiti na srednje vrelom ulju oko tri minute ili dok meso ne porumeni.
Omotati u foliju da zadrži svježinu dok pripremate umak.
Za umak odvojiti 50 g maslaca i otopiti u posudi na umjerenoj temperaturi. Ispržiti isjeckani luk na maslacu, pa dodati bijeli luk.
Zatim dodati grašak, limunov sok i malo bijelog vina. Pustiti da se sve lagano dinsta dok višak ne ispari, oko pet minuta.
Smanjiti temperaturu na najmanje i dodati preostali maslac dok se sasvim ne otopi. Na kraju začiniti solju i biberom.
Meso možete poslužiti uz špagete i sezonsku salatu.
Izdvojeno
-
Međunarodnim karnevalskim povorkama, koncertom glazbenog sastava Trio Gušt i predajom ključeva općinske vlasti, sinoć je otvorena manifestacija Virske maškare
-
Sjedinjene Američke Države zatražile su od svojih europskih saveznika da navedu što im je potrebno od Washingtona za sudjelovanje u pružanju sigurnosnih jamstava Ukrajini, pokazuje dokument u koji je Reuters imao uvid.
-
Osoblje Odjela rodilišta i rađaone Opće bolnice Zadar nije krilo zadovoljstvo, a kako i bi kad je nova donacija centra Supernova Zadar usmjerena upravo k njima!
-
Zračna luka Zadar ove godine uvodi pet novih destinacija, uključujući Bari, Bratislavu, Rim, Lyon i Zürich, čime će imati ukupno 77 linija prema više od 50 europskih destinacija. S direktorom Zračne luke Zadar Josipom Klišmanićem razgovarao je Božidar Kolega.
Reci što misliš!