#gastro
Losos u umaku od meda i limuna
Samo te nekoliko minuta dijeli od mirisnog lososa u umaku od meda, soja sosa i limuna...
Gotovo da nema boljeg ručka od onog koji je gotov za 20-ak minuta i nakon kojeg ne moramo prati hrpu posuđa. Slažeš li se?
U kategoriju mirisnih i brzih ručaka spada i ovaj losos u ljepljivom umaku od meda i limuna. Odlično pristaje uz salate i rižu pa u pripremu priloga također nećeš morati uložiti mnogo truda ni vremena. Svakako isprobaj!
Sastojci:
- 100 g meda
- 60 ml soja umaka
- 2 žlice limunovog soka
- 3 žlice maslinovog ulja
- 4 fileta lososa
- Sol, papar
- 3 režnja češnjaka
- 1 limun
- Peršin
Priprema:
- Pomiješaj med, soja sos i limunov sok.
- Na tavici zagrij dvije žlice maslinovog ulja i položi losos kožom prema gore. Peci pet minuta, a potom preokreni i dodaj preostalu žlicu ulja.
- Ubaci nasjeckani češnjak i miješaj, a potom i mješavinu meda te limun narezan na kolutiće. Pričekaj da se umak reducira za trećinu i povremeno njime premaži gornju stranu lososa.
Pospi nasjeckanim svježim peršinom i posluži!
Izdvojeno
-
Košarkaši Zadra u susretu su 12. kola regionalne ABA lige kao domaćini rutinski svladali Borac iz Čačka sa 89-67 (21-14, 18-12, 26-18, 24-23).
-
U 12. kolu regionalne AdmiralBet ABA lige košarkaši Zadra večeras su u Krešinom domu pred oko tisuću i pol najvjernijih navijača stigli do pete pobjede. Uvjerljivo su svladali momčad Borca iz Čačka rezultatom 89-67 (21-14, 18-12, 26-18, 24-23).
-
Povodom obilježavanja Međunarodnog dana planina, a u sklopu manifestacije „Niti života“ sinoć je u Kneževoj palači svečano otvorena izložba "Velebit" renomiranog hrvatskog akademskog slikara Josipa Zankija.
-
Shizofrenija je mentalna bolest od koje obolijeva jedan posto populacije, muškarci najčešće u adolescentskoj dobi, a žene između 23. i 30. godine te je važno na vrijeme prepoznati simptome i započeti terapiju, istaknuto je u srijedu na konferenciji "Shizofrenija 360" u Zagrebu.
Reci što misliš!