#recepti
Tiramisu: Najbrži način za pripremu svima dragog deserta
Domaćica blog donosi recept za brzi tiramisu bez jaja, za početnike, za entuzijaste, za sve. Za one dane kada želimo biti kratko u kuhinji, a puno uživati u trenucima.
Sastojci:
2 pakiranja piškota
500 ml skuhane kave (npr. Franck)
2 žličice ruma
500 g mascarponea ili kremastijeg svježeg sira
100 g šećera u prahu
2 žličice arome vanilije
200 ml slatkog vrhnja za šlag
po želji: maline, jagode..
Priprema:
Pripremite si kalup od 18 ili 20 cm.
Skuhajte kavu (ja ju uvijek malo zašećerim). U skuhanu kavu dodajte rum.
Kremu pripremite tako da izmiksate mascarpone/sir, šećer i aromu vanilije. Zatim dodajte slatko vrhnje pa ponovno sve izmiksajte da se spoji (slatko vrhnje ne treba prethodno ismiksati u šlag, već ga u tekućem stanju dodajte u sir).
Piškote umočite u kavu i redajte ih u krug prateći kalup. Popunite dno. Premažite polovicom kreme, ukoliko želite dodajte maline ili jagode, a po želji možete premazati i domaćim pekmezom.
Ponovite red piškota i za kraj premažite ostatkom kreme.
Ohladite i poslužite.
Ukoliko ste piškote malo više namočili u kavu višak tekućine bi vam se mogao cijediti iz kalupa pa da znate da kalup prije stavljanja u frižider možda stavite u neki dublji tanjur. Ja volim više namočene i sočne piškote pa obično taj višak kave kasnije iscjedim i nromalno poslužim tortu
Recept je objavljen na Domaćica
Izdvojeno
-
Izgradnja i uređenje luksuznog hotela Hyatt Regency Zadar ulazi u završnu fazu, što znači da kreće i zapošljavanje za jedan od najiščekivanijih turističkih projekata u Hrvatskoj.
-
Pročitajte dnevni horoskop i doznajte što vam za današnji dan predkazuju zvijezde
-
Odmah po dojavi na teren su se uputili članovi stanice iz Zadra i jedan iz Lovinca
-
Projekcija će se održati u Kino Zoni u Polivalentnoj dvorani Providurove palače u petak 13. prosinca s početkom od 20h.
Reci što misliš!