Lifestyle

#recepti

Tiramisu: Najbrži način za pripremu svima dragog deserta

Tiramisu: Najbrži način za pripremu svima dragog deserta

Domaćica blog donosi recept za brzi tiramisu bez jaja, za početnike, za entuzijaste, za sve. Za one dane kada želimo biti kratko u kuhinji, a puno uživati u trenucima.


Sastojci:

2 pakiranja piškota
500 ml skuhane kave (npr. Franck)
2 žličice ruma
500 g mascarponea ili kremastijeg svježeg sira
100 g šećera u prahu
2 žličice arome vanilije
200 ml slatkog vrhnja za šlag
po želji: maline, jagode..

Priprema:

Pripremite si kalup od 18 ili 20 cm.

Skuhajte kavu (ja ju uvijek malo zašećerim). U skuhanu kavu dodajte rum.

Kremu pripremite tako da izmiksate mascarpone/sir, šećer i aromu vanilije. Zatim dodajte slatko vrhnje pa ponovno sve izmiksajte da se spoji (slatko vrhnje ne treba prethodno ismiksati u šlag, već ga u tekućem stanju dodajte u sir).

Piškote umočite u kavu i redajte ih u krug prateći kalup. Popunite dno. Premažite polovicom kreme, ukoliko želite dodajte maline ili jagode, a po želji možete premazati i domaćim pekmezom.

Ponovite red piškota i za kraj premažite ostatkom kreme.

Ohladite i poslužite.

Ukoliko ste piškote malo više namočili u kavu višak tekućine bi vam se mogao cijediti iz kalupa pa da znate da kalup prije stavljanja u frižider možda stavite u neki dublji tanjur. Ja volim više namočene i sočne piškote pa obično taj višak kave kasnije iscjedim i nromalno poslužim tortu

Recept je objavljen na Domaćica 


Reci što misliš!