#kužina
Napravite pomfrit iz pećnice s dva slasna dodatka
Za samo pola sata pripremite izvrsne hrskave krumpiriće...
Ovo je zapravo jednostavnija verzija pomfrita zbog koje nećete morati vaditi fritezu i potrošiti ogromne količine ulja. Sav će posao obaviti pećnica, a vaše će radne plohe biti čiste.
Na vama je samo da bacite oko kako krumpirići ne bi zagorjeli i potrudite se oko serviranja. Oblikujte tuljac od tamno masnog papira, ubacite u njega vruće krumpiriće i poslužite uz domaći ketchup ili blagi umak od vrhnja.
Sastojci:
3 velika krumpira
5 režnjeva češnjaka
30 ml ulja
Sol, papar
30 g parmezana
Nasjeckani svježi peršin
Priprema:
Češnjak očistite i zgnječite, a potom ga pomiješajte s
uljem.
Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva. Lim za pečenje obložite
papirom.
Krumpir narežite na duguljaste, tanke štapiće. Položite ih na
papirnate ubruse kako bi odstranili višak vode.
Krumpire prelijte pripremljenom mješavinom češnjaka i ulja,
posolite, popaprite i rasporedite po limu.
Pecite desetak minuta, promiješajte pa pecite još toliko –
sve dok ne poprime zlatnu boju i ne postanu hrskavi.
Izvadite krumpiriće iz pećnice, pospite ih naribanim parmezanom i
svježim peršinom te ih dodatno posolite po potrebi.
Izdvojeno
-
Udruga Volim Vlašići u jakoj konkurenciji dobila je nagradu za najbolji projekt pojedinca/udruge u kategoriji Održivi gradovi i održive zajednice – projekt V.U.N.A. – Vuna u našim aktivnostima.
-
Češće pogledajte na brzinomjer i držite razmak od vozila ispred i ne žurite!
-
Misu Večere Gospodnje u 18 sati u katedrali Gospe Velike predvodit će dubrovački biskup Roko Glasnović
-
Objavljena je monografija Generalno učilište u Zadru u kontekstu programa za širenje sveučilišta u Europi u XIV. St. = Studium generale in Zadar in the context of the universities expansion programme in Europe in the 14th century autora Stjepana Krasića.
Reci što misliš!