gastro štorije
Kremasti prilog za svako meso
Želite li ukusan prilog mesnom jelu, posegnite za cvjetačom i napravite pire. Pire od cvjetače je manje kalorično jelo od onog klasičnog pirea od krumpira, a vrlo je fleksibilno.
Pire od cvjetače izvrsno se slaže s mesnim, ribljim, ali i povrtnim jelima. Pritom je dobro znati da je manje kalorično od klasičnog pirea od krumpira. Evo kako ga najlakše možete napraviti.
Sastojci za pire od cvjetače:
1 velika glavica cvjetače
3 žlice maslaca
400 ml vode
sol i papar po želji
Priprema:
1. Operite cvjetaču i nasjeckajte je na sitne
komade.
2. U loncu otopite tri žlice maslaca. Na maslacu
propirjajte cvjetaču tri do pet minuta.
3. Kada cvjetača omekša dodajte 400 ml vode i sol po
želji. Poklopite lonac i pustite da sve kuha oko 10 minuta.
4. Procjedite cvjetaču, no zadržite 50 mililitara
tekućine od kuhanja. Pomiješajte kuhanu cvjetaču s tekućinom
od kuhanja i napravite pire uz pomoć štapnog miksera.
5. Po potrebi dodajte još komadić otopljenog
maslaca, te sve zajedno začinite solju i paprom,
piše Punkufer.
Izdvojeno
-
U prvoj utakmici 17. kola HNL-a Slaven Belupo je kao domaćin svladao Goricu sa 2-1 (0-1). Gosti su poveli golom Medina Gashija (8), no Alen Grgić (67) i Antonio Jagušić (82) su u nastavku preokrenuli.
-
U Dalmaciji će osobito na otocima puhati jako jugo, a popodne sjeverozapadni vjetar. Bit će promjenjivo, povremeno uz kišu, lokalno moguće i obilnim pljuskovima. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 10 °C, u unutrašnjosti niža, između 2 i 4 °C, a popodnevna od 9 do 14 °C
-
Bacivši pogled na impozantan niz priznanja koje je Audiardov najnoviji i svakako najluđi uradak u dugovječnoj karijeri do sad prikupio, čovjek bi lako mogao steći krivi dojam kako se pred njim doista nalazi najimpresivnije filmsko ostvarenje godine, ali istina je potpuno drugačija.
-
Mjerenje inteligencije kod životinja prilično je škakljiva stvar. Međutim, provedeni su brojni pokusi kako bi se testirale sposobnosti sićušnih mozgova kukaca. Rezultati su iznenađujući.
Reci što misliš!