Lifestyle

#gastro

Sarma iz pećnice: Samo za odlikaše!

Sarma iz pećnice: Samo za odlikaše!
Ivica Galovic/PIXSELL

S dobitnom kombinacijom se baš i ne treba previše igrati, ali isprobajte sarmu na malo drugačiji način

Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 955

Potrebno vam je

  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 700 g mljevene svinjetine
  • 3 glavice luka
  • 100 g riže, polirane
  • 1 žlica papra
  • 3 žlice mješavine suhih začina
  • 1 žličica paprike u prahu
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica šećera
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 3 žlice paprike u prahu
  • 150 ml ulja

Priprema

  1. Kako kupus ne bi bio prekiseo, isperite listove vodom.
  2. Na ulju pirjajte 10 manjih glavica luka pa mu dodajte meso. Za to vrijeme kuhajte rižu 10-15 min. Mesu postupno dodajte začine i pirjajte, a na kraju dodajte rižu te sve pirjajte oko pola sata.
  3. Želite li manje sarme, listove prerežite napola ako su veliki. Stavite smjese na list i zamotajte u sarmu.
  4. Slažite sarme u posudu, a preostali kupus narežite i dodajte u posudu.
  5. Ulijte malo vode u posudu, poklopite posudu ili pokrijte alu-folijom i stavite u pećnicu na oko pola sata na 175°c.
  6. Maknite poklopac ili foliju, povećajte temperaturu na 200°c i pecite još oko pola sata.

Reci što misliš!