Lifestyle

hit recept

Cheesecakeu udahnite okuse jeseni

Cheesecakeu udahnite okuse jeseni
Thinkstockphotos.com

Ove jeseni torti cheesecakeu udahnite okuse jeseni i isprobajte recept s bundevom.

Torta od sira se ubraja među najpopularnije slastice diljem svijeta. Na prvu se možda čini kako cheesecake možemo raditi samo na onaj tradicionalni način, no tu ste posve u krivu.

Postoje mnogobrojni recepti zbog kojih vam torta od sira nikad neće dosaditi, prenosi Glas Istre.

Ove jeseni torti cheesecakeu udahnite okuse jeseni i isprobajte recept s bundevom.

Sastojci:

Za dno:

1 čajna žlica cimeta

200 g keksa od maslaca

1 čajna žlica mljevenog đumbira

100 g maslaca

Krema:

150 g šećera

1 kg kremastog sira

500 g pirea od Hokkaido bundeve

1 vanilin šećer

1 vrećica pudinga od vanilije

4 jaja

Preljev:

250 g šlaga

2 jušne žlice šumskog meda

Priprema:

Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Okrugli kalup promjera 26 cm obližite papirom za pečenje. Smrvite kekse. Otopite maslac. Pomiješajte kekse, cimet, đumbir i maslac. Smjesu ravnomjerno raspodijelite na dno kalupa. Najjednostavnije ćete to učiniti uz pomoć žlice. Pomiješajte sir i pire od bundeve sve dok ne dobijete glatku smjesu. Smjesi dodajte jaja, šećer, vanilin šećer i puding. Smjesu ulijte u kalup. Tortu pecite oko 50-60 minuta. U međuvremenu utucite šlag s medom. Prelijte tortu smjesom i ostavite još 10 minuta u zagrijanoj pećnici.Tortu preko noći držite u hladnjaku. Poslužite dan nakon.


Reci što misliš!