jelo na žlicu
Zdravo i ukusno: Pileći minestrone
Zahladilo je, a ne jedu vam se ljute kobasice? Želite nešto ''na žlicu'', fino, zdravo, toplo? Evo ideje
Sastojci:
400-500 grama piletine (mogu i cijeli bataci, još bolje)
Luk/Kapula
Češnjak (2-3 režnja)
Umak od rajčice (može kupovni)
1 mrkva, poriluk
Mahune ili tikvice, krumpiri na kockice (po želji)
Temeljac
Sol i papar
Bosiljak, peršin
Maslinovo ulje
Priprema:
Na maslinovom ulju zapržite luk i češnjak, dodajte umak od rajčice i pripremite crveni umak, uz sol i papar, po vlastitom ukusu dodajte i bosiljak i peršin.
Na maslacu na tavi pripremite piletinu, samo da joj se pozlati kožica, neka pusti vlastite sokove.
U dubljoj zdjeli nastavit ćete kuhati piletinu podlijevajući je temeljcem. Nakon pola sata dodajte povrće i umak od rajčice. Jelo će biti gotovo kada je povrće dovoljno meko.
Izdvojeno
-
Veliku nagradu 59. zagrebačkog salona arhitekture i urbanizma, koji je pod nazivom "Dijalozi/Monolozi" otvoren u nedjelju u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu, osvojio je projekt "Rekonstrukcija Vitića: palimpsest tumačenja izvornosti" skupine autora.
-
Hrvatska ženska rukometna reprezentacija odmjerit će snage sa Španjoskom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo iduće godine u Nizozemskoj i Njemačkoj, odlučio je ždrijeb u Beču.
-
Kao najznačajnija regionalna zvijezda, Severina nije poznata samo po svojim pjesmama, nego i po tome da se ne boji reći što misli.
-
Hrvatski skijaš Samuel Kolega osvojio je šestu poziciju na slalomu Svjetskog kupa u francuskom Val D'Isereu, čime je izjednačio svoj najbolji doseg karijere.
Reci što misliš!