recepti
Fina zagorska juha od vrganja
Otopite maslac u većoj posudi. Na njemu pirjajte nasjeckani luk i usitnjeni češnjak dok luk postane proziran. Vrganje očistite vlažnom krpom i narežite na listiće...
Sastojci: 2 žlice maslaca, 3 češnja češnjaka, 500 g svježih vrganja, 1 glavica luka, sol, crni papar, 1 dl crnog vina, 4 šalice pilećeg temeljca, šalica vrhnja za kuhanje, 1/2 žličice timijana, 1 žlica škroba
Priprema:
Otopite maslac u većoj posudi. Na njemu pirjajte nasjeckani luk i usitnjeni češnjak dok luk postane proziran. Vrganje očistite vlažnom krpom i narežite na listiće. Dva manja vrganja ostavite sa strane. Narezane vrganje stavite pirjati na luk.
Povremeno miješajte i pirjajte oko pet do šest minuta. Posolite, popaprite i nastavite pirjati dok ispari višak tekućine. Ulijte vino i pustite da zavri, smanjite vatru i kuhajte još pet minuta. Ulijte pileći temeljac, dodajte vrhnje i timijan. Maknite juhu s vatre, a kad se malo ohladi, usitnite gljive štapnim mikserom ili u multipraktiku. Vratite je na vatru.
U zdjelici umutite škrob s malo vode i dodajte ga juhi, te kuhajte još nekoliko minuta dok juha postane gusta. Vrganje koji su vam ostali narežite na ploške i popecite te u svaki tanjur stavite nekoliko pečenih listića vrganja.
Izdvojeno
-
Iz zadarske Elektre stiže obavijest o privremenom prekidu u opskrbi električnom energijom u ponedjeljak, 16. prosinca zbog radova prema sljedećem rasporedu
-
Veliku nagradu 59. zagrebačkog salona arhitekture i urbanizma, koji je pod nazivom "Dijalozi/Monolozi" otvoren u nedjelju u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu, osvojio je projekt "Rekonstrukcija Vitića: palimpsest tumačenja izvornosti" skupine autora.
-
Hrvatska ženska rukometna reprezentacija odmjerit će snage sa Španjoskom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo iduće godine u Nizozemskoj i Njemačkoj, odlučio je ždrijeb u Beču.
-
Kao najznačajnija regionalna zvijezda, Severina nije poznata samo po svojim pjesmama, nego i po tome da se ne boji reći što misli.
Reci što misliš!