Lifestyle

kužina

Poznati kuhar podijelio svoj recept za najbolju musaku

Poznati kuhar podijelio svoj recept za najbolju musaku
Volim meso

Čuveni kuhar Stevo Karapandža podijelio je recept za musaku s jogurtom. Okus je fenomenalan.

Sastojci:

- 500 g mljevenog mesa (mješavina svinjetine i govedine)

- 1 kg krumpira (očišćenog i nasjeckanog na kocke)

- 2 rajčice (nasjeckane na kockice)

- 1 žlica nasjeckanog peršina

- 1 glavica nasjeckanog crvenog luka

- 3 jaja (umućena)

- 1 šalica jogurta

- 60 g brašna

- sol, papar

- ulje 

- 60 g bugarskog začina “čubrica” (zamjena može biti mješavina začina)

Priprema:

Luk i meso propržite u tavi s malo ulja. Ako je meso masnije, dodajte manje ulja.

Nakon 10 minuta prženja, meso sklonite s vatre i dodajte krumpir, rajčicu i peršin.

Posolite i popaprite po želji.

Pecite u pećnici 45 minuta na 190 stupnjeva, odnosno dok krumpir ne postane mekan.

Pomiješajte jaja, jogurt i brašno, pa prelijte preko mesa.

Pecite još 10 minuta.

Jelo poslužite s jogurtom.

Dobar tek!


Reci što misliš!