Lifestyle

hit recept

Zelena rolada bez glutena

Zelena rolada bez glutena

Zelena rolada bez glutena ukusna je za ručak ili večeru. Kako je pripremiti?

Biskvit:
* 8 briketa zamrznutog špinata (nisam koristila špinat u listovima kako bi biskvit ravnomjerno dobio zelenu boju)
*4 jaja
* 1 žličica soli
* 1/2 žličice češnjaka u prahu
* svježe mljeveni papar prema ukusu
* 150 ml tekućeg jogurta
* 4 žlice mješavine sjemenki (suncokret, sezam, lan)
* 12 g praška za pecivo
* 7 žlica bezglutenskog brašna
Nadjev:
* 400 g krem sira
* 100 g kiselog vrhnja
* sol i papar prema ukusu
* 200 g šunke
* 10 kiselih krastavaca 

OPIS POSTUPKA: 
Biskvit: Zamrznute brikete špinata kuhajte 4 minute u kipućoj posoljenoj vodi, dobro ocijedite i pustite da se ohladi. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg. U drugoj posudi kratko izmiksajte žumanjke. Dodajte im začine, špinat i tekući jogurt. Sameljite mješavinu sjemenki pa dodajte u smjesu, zajedno s praškom za pecivom i brašnom. Miksajte dok se ne sjedini. U smjesu lagano uz pomoć vilice umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu izlijte u veliki lim od pećnice obložen papirom za pečenje. Pecite 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C. Ispečeni biskvit stavite na kuhinjsku krpu, zamotajte u roladu i pustite da se ohladi.

Nadjev: Šunku i krastavce sitno nasjeckajte. Pomiješajte krem sir i kiselo vrhnje pa začinite prema ukusu. Dodajte šunku i krastavce. Odmotajte tijesto i odstranite papir za pečenje. Ravnomjerno razmažite nadjev pa čvrsto zamotajte. Stavite u frižider na par sati.

VRIJEME PRIPREME: 30 minuta 
RECEPT PRIPRAEMILA: Tamra Rumac - tamara_whatsfordesser


Reci što misliš!