Lifestyle

recept

Napravite sami domaće krafne

Napravite sami domaće krafne
Borna Filic/PIXSELL

Krafne naših baka koje vraćaju u djetinjstvo.

Sastojci:

- 750 g brašna

- 1 dl ulja

- 4 žlice šećera

- 1 jaje

- 1 žumanjak

- 1/2 l mlijeka

- svjež kvasac

- malo soli

- prah šećer

- vrećica vanilin šećera

- ulje za prženje  

Priprema:

Kvasac rastopite u 1 dl toplog mlijeka s malo šećera i malo brašna i pustite da naraste.

Umutite jaja s ostatkom mlijeka, šećera i malo soli, dodajte narasli kvasac, pa polako dodajte brašno i ulje uz stalno miješanje.

Ostavite tijesto na toplom da dvostruko naraste, pa premijesite, razvucite ga na jedan centimetar debljine i kalupom vadite krafne.

Ostavite ih oko pola sata da još narastu, a zatim pržite u vrelom ulju.

Gornju stranu (naraslu) stavljajte u ulje.

Pospite ih prah šećerom u koji je dodan vanilin šećer.

Dobar tek!

Reci što misliš!