isprobajte
Recept za talijansku foccaciu s maslinama i lukom
Mekana italijanska pogača s maslinama i lukom.
Sastojci:
Za tijesto:
- 500 g bijelog brašna
- kockica svježeg kvasca
- 320 ml vode
- 2 žličice šećera
- 1 žličica soli
- 4 žlice maslinovog ulja
Za nadjev:
- 4 čena češnjaka
- 1 manja glavica luka
- suhi ružmarin
- 5 žlica maslinovog ulja
- krupna morska sol
- 10 crnih maslina bez koštice
Priprema:
Uzeti pola čaše od pripremljene vode i zagrijati, pa razmutiti kvasac. U posudu staviti brašno, dodati šećer, sol, kvasac, ostatak vode i ulje.
Umijesiti testo i ostaviti ga na toplom oko 45 minuta, da se digne.
Na pleh staviti papir za pečenje. Staviti tijesto na pleh, umašćenim rukama ga razvući i ostaviti da se diže još 20 minuta.
Za to vrijeme nasjeckati masline i narezati luk. Izgnječiti češnjak, dodati ga u posudu maslnovim uljem i u to dodati i ružmarin.
U tijesto utisnuti masline i luk, a onda sve premazati smjesom od ulja, češnjaka i ružmarina.
Posuti krupnom morskom solju.
Staviti u zagrijanu pećnicu i peći 15 do 20 minuta na 200 stupnjeva.
Dobar tek!
Izdvojeno
-
Hrvatski košarkaški reprezentativac Mario Hezonja, kojeg je u srijedu Euroliga kaznila s 8.000 eura zbog "nepoštivanja sudaca", odgovorio je da je ta organizacija hrabra kada treba kažnjavati, a da istovremeno odbija rješavati ozbiljne probleme u europskoj košarci.
-
Kakvo nas vrijeme očekuje danas i sutra u Dalmaciji?
-
Plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa Zadar poziva vas na predstavu Na krilima baštine, koja će se održati 12. prosinca 2024. godine u 19 sati na pozornici HNK Zadar.
-
U župnoj dvorani župe sv. Anselma u Ninu predstavljena je monografija „Ecclesia Nonensis - O prošlosti Ninske biskupije“ urednika izv. prof. dr. sc. Zdenka Dundovića, u izdanju Sveučilišta u Zadru.
Reci što misliš!