Lifestyle

gastro štorije

Recept za ukusnu pitu od tikvica sa sirom

Recept za ukusnu pitu od tikvica sa sirom

Nekoliko sastojaka u kombinaciji s omiljenim tikvicama stvaraju sjajan doručak, ručak ili večeru

Pripremite lisnato tijesto, dodajte omiljene tikvice, pa sve zajedno pojačajte jajima i domaćim svježim sirom. Nekoliko režnjeva češnjaka dat će na dodatnim aromama, a za notu drugačijih okusa dodajte i malo muškatnog oraščića.

Ova pita idealna je ideja za doručak, ručak i večeru, na vama je samo da odaberete doba dana. 

Potrebno vam je: 

- 250 g lisnatog tijesta 
- 250 g tikvica 
- 250 g svježeg sira 
- 2 režnja češnjaka 
- 3 jaja 
- sol 
- svježe mljeveni papar 
- muškatni oraščić 

Priprema: 

- Lisnato tijesto razvaljajte na debljinu oko tri milimetara te ga prebacite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. 

- Tikvice nasjeckajte na tanke kolutiće, posolite i pustite da stoje oko 20 minuta kako bi otpustile višak vode. 

- Svježi sir pomiješajte s nasjeckanim češnjakom, naribanim muškatnim oraščićem i jajima.  

- Posolite i popaprite te sastojke dobro izmiješajte. 

- Smjesu ravnomjerno rasporedite po tijestu, dodajte tikvice pa pecite pitu u pećnici na 170°C oko 40 minuta.

Izvor: Gastro.hr


Reci što misliš!