Lifestyle

#sexfiles

Najbolja pravila za dobar seks koja redovito podcjenjujemo

Najbolja pravila za dobar seks koja redovito podcjenjujemo

Možda se čine nevjerojatno bazičnima, ali upravo ona čine razliku između prosječnog i fantastičnog seksa...

Dopustili smo da nas uvjere kako nam svaki seks mora izmaknuti tlo pod nogama, kako mora biti nevjerojatan i kako mora rezultirati orgazmom. U stvarnosti, i prosječan seks je odličan seks, ne završava uvijek orgazmom (a što ga ne čini nimalo manjim užitkom) i događa se apsolutno svima, pa čak i s onim partnerima koji su nam osobito važni i koji nas privlače jednako kao i prvog dana. Ipak, kako bi svaki seks bio što bolji, evo malih podsjetnika koje redovito podcjenjujemo.

Zapamtite da je najvažniji organ u seksu mozak!

Zvuči očito, ali najbolji seks događa se s partnerom s kojim smo duboko povezani. 48% muškaraca i 39% žena vjeruje kako je ljubav presudan faktor za postizanje seksualne sreće. Bilo da je u pitanju seks s višegodišnjim partnerom ili potpunim strancem, seks će biti puno bolji ako se dogodi mentalni klik s tom osobom.

Komunikacija je super bitna!

Mnogo je slučajeva u kojima ste u nekoga zaljubljeni preko ušiju, ali seks nije onoliko oduševljavajući koliko ste možda očekivali. Koje je rješenje? Razgovarati, razgovarati, razgovarati. Nemojte se sramiti reći što vas ne pali osobito, a čega biste željeli više. Učinite li ovo na odgovarajući način, rezultat će biti konstruktivan razgovor koji će voditi do obostranog većeg zadovoljstva. 

Ne zaboravite na raznolikost!

Koje god jelo obožavali, budete li ga jeli baš svakog dana, prije ili kasnije će vam dosaditi. Isto je i sa seksom. Ne mora uvijek biti u istoj prostoriji, u istoj pozi, niti u isto doba dana. Eksperimentirajte, igrajte se i pretvorite seks u nešto što će vas povremeno iznenaditi i oduševiti, a ne vam dosaditi zbog predvidljive rutine.

Ne očekujte zemljotres baš svaki put!

Jako je malo onih parova kojima se seks baš svaki svakcati put fantastičan. U velikoj većini veza, seksualni život je mješavina nevjerojatno dobrog seksa, onog prosječnog, kao i onog popraćenog možda smiješnim ili nespretnim situacijama. Uživajte jednako u svakom od njih!

Iskoristite igračke na najbolji mogući način!

Ideja da žene mogu doživjeti orgazam zahvaljujući isključivo penetraciji najopasniji je mit povezan sa seksom koji vodi do mnogih nezadovoljnih i frustriranih žena koje se pitaju zašto to njima ne uspijeva. Činjenica je da je 7 od 10 žena potrebna dodatna stimulacija klitorisa kako bi postigle orgazam. Kako biste i vi i on iz seksa izvukli ono najbolje, dajte šansu seks igračkama koje postoje s razlogom. Ne morate ići u ekstreme - isprobajte samo ono što vam zvuči primamljivo, ali nemojte dopustiti da vam sram ili nelagoda uskrate neslućene užitke.

Ljubite se, ljubite se, i još se malo ljubite!

Mnogi parovi podcjenjuju važnost poljubaca, a što je prava šteta budući da je u pitanju čin koji budi i razvija intimnost i povezanost te je uvjerljivo najvažnija stvar koja prethodi seksualnom odnosu. Bilo da su u pitanju dugi, vlažni poljupci, oni u kojima se više grickate nego ljubite, ili pak milijun suhih, ali intenzivnih i strastvenih poljubaca, ljubljenje na način koji najviše odgovara vama i partneru lansirat će vas u savršeno raspoloženje.

Što ste vlažniji, to je osjećaj snažniji!

Otkako znamo da seks postoji, svjesni smo kako lubrikant poboljšava stvar. Naširoko je rasprostranjena zabluda kako mladim ženama lubrikant nije potreban jer bi se njihova vagina prirodno trebala dovoljno vlažiti, ali to naprosto nije slučaj. Lubrikant samo olakšava stvari, čini seks manje bolnim ili nelagodnim, i apsolutno puno ugodnijim iskustvom. 


Reci što misliš!