kužina
Trik iz dobrih restorana zbog kojeg hrana ima bolji okus
Rijetka su slana kuhana jela koja imaju bolji okus kad su hladna. Upravo zato, većinu hrane dobri restorani poslužuju na toplim tanjurima. Razlog za to vrlo je jednostavan: topli tanjuri, duže održavaju toplinu vaše hrane, pa ona zbog toga ima bolji okus.
Poslužite se i vi tim trikom. Neposredno prije posluživanja jela stavite tanjur pod mlaz vruće vode, obrišite ga i na njega stavite pripremljeni obrok. Tanjure možete nakratko zagrijati i u običnoj ili mikrovalnoj pećnici. Vjerujte, primijetit ćete razliku.
Ako planirate poslužiti hladnu voćnu salatu, sladoled ili neki drugi desert koji se jede leden, neposredno prije posluživanja tanjur ili zdjelu stavite nakratko u zamrzivač. Na taj način spriječit ćete topljenje omiljenog ledenog jela.
U konačnici, isto pravilo vrijedi i za čaše. Postoji razlog zašto pivopije stavljaju krigle u ledenicu prije konzumacije omiljenog napitka od hmelja, a koktel-majstori poslužuju Moscow Mule u bakrenom lončiću, piše Punkufer.
Izdvojeno
-
U vrhunskoj organizaciji Boksačkog kluba Ares-Diabolik iz Zadra nastupalo je preko 30 klubova iz Hrvatske kao i boksači s Cipra, Slovenije, Ukrajine i BIH.
-
Kazalište Moruzgva predstavlja europski hit “Prekid preko veze“ u zadarskom Arsenalu! Ova neodoljiva komedija bit će izvedena u nedjelju, 28. travnja s početkom u 20 sati, donoseći vam večer ispunjenu smijehom, neočekivanim obratima i urnebesnim trenucima.
-
Marcel Hirscher, 35-godišnja austrijska skijaška legenda i rekorder s osam osvojenih Velikih kristalnih globusa, u srijedu je iznenadio sportsku javnost najavom povratka na međunarodna natjecanja, što će učiniti pod zastavom Nizozemske, države u kojoj je rođena njegova majka, a čije je državljanstvo i on ima.
-
Predsjednik Mosta Božo Petrov u srijedu je izrazio žaljenje zbog odlaska bračnog para Raspudić te istaknuo da im stranka nije postavljala nikakve uvjete vezano uz listu za Europski parlament i izrazio nadu u buduću suradnju s njima u Saboru.
Reci što misliš!