#gastro
Jednostavan trik za omekšati meso i kad vam se žuri
U vrijeme karantene nema sumnje da je kreativnost u kuhinji porasla - društvenim mrežama šire se kulinarski trikovi koji štede novac, ali i sastojke.
Voda koja ostaje u staklenci nakon što pojedemo kisele krastavce postaje sve veći hit, kako za liječenje mamurluka, tako i za brzopotezno kiseljenje povrća ili zamjena za ocat kad ne možemo do trgovine, piše Pun kufer.
Voda od kiselih krastavaca kombinacija je octa, vode, soli i začina idealna za omekšavanje mesa.
Dovoljno je preliti meso i ostaviti ga najmanje pola sata, a možete ga ostaviti i preko noći, bilo da se radi o piletini ili svinjetini. Prije pečenja na tavi ili roštilju meso obrišite od viška vode papirnatim kuhinjskim ručnicima.
Višak vode iz staklenke slobodno čuvajte u hladnjaku, a možete je i zalediti u posudicama za led.
Izdvojeno
-
MK Beštije sutra, na blagdan svete Luce dolazi 20. put u DV Laticu.
-
Hrvatska diskografska udruga (HDU) u suradnji s radijskim voditeljem, glazbenim kritičarem i urednikom (HR2), Zlatkom Turkaljem Turkijem, donosi još jedan intervju u nizu u sklopu glazbenog projekta Diskografska spajalica. Ovoga puta, u našem društvu bio je jedan od najpopularnijih i najutjecajnijih repera ovih prostora Edo Maajka.
-
Iz zadarske Elektre stiže obavijest o privremenom prekidu u opskrbi električnom energijom zbog radova prema sljedećem rasporedu
-
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 49-godišnjaka se podnosi kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, javljaju iz PU zadarske.
Reci što misliš!