Lifestyle

#kužina

Recept za punjena jaja: Kako iskoristiti preostale pisanice?

Recept za punjena jaja: Kako iskoristiti preostale pisanice?
Designed by timolina / Freepik

Punjena jaja uvijek za stolom izazovu veliko veselje! Napunite ih pikantnim nadjevom, ukrasite po želji, dobro ohladite i poslužite kao hladno predjelo.

Ako su vam dosadila obična kuhana jaja ili tražite novu inspiraciju, napunite ih pikantnim nadjevom. Učinite jaja još primamljivijim zalogajem, poslužite ih uz sirnu i mesnu platu, svježe pečeni kruh i zelenu salatu.

Odlična su za svaki dan, kao i za druženja i svečane prilike. Ako niste od pikantnih nota, slobodno izbacite tabasco, okus će im i dalje biti izvanredan.

SASTOJCI (ZA 6 JAJA):

- 6 jaja
- 75 ml grčkog jogurta
- 1 žlica senfa
- ½ žličice dimljene mljevene paprike
- prstohvat soli
- prstohvat papra
- par kapi tabasca

Priprema:

1. Jaja malo ogulite, prerežite po pola i izvadite žumanjke.

2. Žumanjke stavite u posudu, dodajte im grčki jogurt i senf pa dobro izmiješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Dodajte dimljenu mljevenu papriku, sol, papar i tabasco pa sve još jednom izmiješajte.

3. Smjesom napunite slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom pa napunite polovice bjelanjaka i ukrasite po želji.

SAVJET:

S obzirom na to da tijekom uskrsnih blagdana često imamo višak nepojedenih jaja ili pisanica, slobodno ih iskoristite za ovaj recept.


Reci što misliš!