#recepti
Zasitno i fino: Palačinke od krumpira
Krumpir je jeftin, svima dostupan i vrlo je zahvalan za pripremu. Jelovnik s krumpirom ne može biti dosadan. Može se pripremiti na bezbroj načina: u juhama, kao predjelo, prilog ili glavno jelo, a može ga se peći, kuhati, pirjati...
A jeste li probali napraviti i palačinke od krumpira? Uz slaninu, ove palačinke idealan su izbor za svako doba. Možete ih poslužiti kao predjelo, ali mogu preuzeti ulogu glavnog jela ako ih servirate uz svježu salatu ili dinstani kiseli kupus.
Potrebno vam je:
- 750 g krumpira
- 75 g slanine
- 1 crveni luk
- 1 zelena paprika
- 3 žlice maslaca
- slatka paprika
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema:
- Ogulite, operite i krupno naribajte krumpire. Stavite ih u posudu, prelijte hladnom vodom i postavite da odstoje deset minuta. Potom ih ocijedite te dobro posušite.
- Narežite slaninu na kockice. očistite i nasjeckajte luk. Operite papriku pa narežite na komadiće. Očistite i operite papriku pa je narežite na komadiće. U debljoj tavi zagrijte žlicu maslaca. Na njemu popržite slaninu da postane hrskava.
- Pirjajte luk i papriku pet minuta u masnoći od slanine pa ih izvadite. U posudi dobro izmiješajte krumpir, slaninu, luk i svježu papriku pa sve začinite solju, paprom i mljevenom paprikom.
- Zagrijte maslac na tavi, dodajte mješavinu s krumpirom i poravnajte. Pržite na umjerenoj vatri oko 15 minuta bez miješanja te s druge strane deset minuta.
Izdvojeno
-
Odlukom općinskog načelnika, Općina Preko i ove će godine umirovljenicima i korisnicima prava u sustavu socijalne skrbi dodijeliti božićnice.
-
Na blagdan svete Lucije učenici Osnovne škole Voštarnica, u pratnji ravnateljice Irene Dukić i učiteljica edukacijskih rehabilitatorica, posjetili su zadarsku gradsku upravu.
-
Dođite u Glazbenu zbirku Gradske knjižnice Zadar u ponedjeljak 16. prosinca na Božićni kviz!
-
Iz zadarske Elektre stiže obavijest o privremenom prekidu u opskrbi električnom energijom u ponedjeljak, 16. prosinca zbog radova prema sljedećem rasporedu
Reci što misliš!