gastro štorije
Od naribane jabuke može se napraviti domaći kvasac
Ovaj kvasac je jednostavno napraviti, no potrebno je nekoliko dana da postane aktivan. Jednom kada dobijete kvasac, samo ga održavate brašnom i vodom, i koristite po potrebi
Sastojci:
1 jabuka
750 g oštrog brašna
520 ml vode
Priprema:
Izmiješajte pola kilograma brašna sa 350 ml vode pa dodajte naribanu jabuku. Dobro promiješajte i stavite u veću staklenku (da ostane nešto slobodnog prostora), zatvorite i ostavite tako tri dana - smjesa će narasti i pojavit će se mjehurići.
Od pola smjese napravite npr. palačinke jer je višak, a u drugu polovicu zamijesite sa 250 g brašna i 170 ml vode. Stavite u teglu i ostavite nekoliko dana na sobnoj temperaturi, dok se ne pojave mjehurići - tada je domaći kvasac spreman za upotrebu.
Za solidan kruh potrebno vam je 250 g kvasca. Ostatak održavajte aktivnim dodavanjem brašna i vode kako bi bila rijetka, piše 24sata.
Izdvojeno
-
Briga o zdravlju zubi zaustavlja nakupljanje bakterija koje mogu dovesti do infekcija poput karijesa i bolesti desni.
-
Njezina su specijalnost torte. Ali to nisu samo lijepi kolači, zaista, to su prava umjetnička djela. Bepinina čarolija će veseliti sve koji znaju prepoznati umijeće i puno strpljenja i ljubavi!
-
Drogerijski lanac dm osvojio je titulu najboljeg trgovca godine, Podravka je ponijela naslov najboljeg proizvođača, Cromaris je društveno odgovorna kompanija godine, najbolji mali trgovac je zagrebačka Mrkvica, proizvod godine je Podravkin Čokolino Dark, a najbolji tehnološki dobavljač kastavski RIS.
-
Komunikacijska stručnjakinja Gabrijela Kišiček bila je gošća Novog dana u kojem je s Mašenkom Vukadinović s kojom je komentirala rezultate parlamentarnih izbora i odluku Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar Vlade.
Reci što misliš!