Lifestyle

#kužina

Neodoljive i hrskave kockice krumpira za ručak ili večeru

Neodoljive i hrskave kockice krumpira za ručak ili večeru

Krumpir je multifunkcionalna namirnica od koje možete napraviti prava čudesa. Danas vam donosimo još jedan jednostavan, brzinski recept za krumpir s parmezanom.

Ove kockice pečenog krumpira možete jesti zasebno, uz domaći ketchup, ili kao prilog. Priprema traje nekoliko minuta, a ostatak će posla odraditi vaša pećnica.

Količina će biti dovoljna za otprilike pet serviranja ili dvije, vrlo gladne, osobe željne hrskavog snacka. 

Sastojci:

  • 6 velikih krumpira
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 30 g parmezana
  • 1 žličica mljevene paprike
  • ½ žličice češnjaka u granulama
  • ½ žličice soli
  • ¼ žličice papra

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
  2. Krumpir dobro izribajte i narežite na male kockice.
  3. Krumpir istresite na lim za pečenje, prelijte maslinovim uljem i promiješajte rukama.
  4. U maloj posudici pomiješajte parmezan, papriku, češnjak, sol i papar. Pospite preko krumpira i promiješajte.
  5. Pecite 35 – 45 minuta i povremeno promiješajte kako dno krumpira ne bi zagorjelo.
  6. Krumpir je gotov kad postane hrskav i poprimi lijepu zlatnu boju.

Reci što misliš!