recepti
Kako pripremiti pitu od kupusa i kajmaka?
Svježi kupus uobičajen je u salatama, no ako želite nešto drukčije pripremiti ovo izuzetno zdravo niskokalorično povrće bogato omega-3 masnim kiselinama, vitaminom C, vitaminom K, aminokiselinama, sumporom, kalijem… isprobajte pitu od svježeg kupusa i kajmaka.
Priprema je vrlo jednostavna, sastojci ne koštaju puno, fina je topla i hladna, a kore možete motati kao savijaču ili u krug, kao pitu.
Oblik napravite po vašem izboru, a evo i recepta - količina je dovoljna za četiri osobe.
Sastojci:
1 glavica svježeg kupusa
2 kapule
200 g kajmaka
200 ml vrhnje za kuhanje
kore za savijače
ulje
sol
Priprema:
U dubljoj tavi na malo ulja izdinstajte kratko sitno narezanu kapulu, te postepeno krenite dodavati svježi kupus narezan na sitne trakice. Začinite po želji (sol, papar, vegeta…) i dinstajte uz povremeno miješanje dok kupus ne omekša.
Kad izdinstate kupus, maknite s vatre i pustite da se malo ohladi.
Uzmite dvije kore, te onu na koju ćete slagati smjesu lagano premažite uljem. Stavite dinstani kupus na uzdužno na jednu četvrtinu kore, te po kupusu stavite nekoliko žličica kajmaka.
Zamotajte kao savijaču i stavite u dublji pleh.
Kad ste složili sve u pleh, zalijte savijače vrhnjem za kuhanje i stavite peći na 190 stupnjeva oko pola sata, dok pita ne poprimi boju.
Dobar tek!
Izdvojeno
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
Jeste za šah i pivo? Red izazova i red opuštanja uz pivo u pogonu pivovare? Poklonite sebi i svojima jedan 'Christmas chess challenge' i zaigrajte šah s bivšim prvakom Hrvatske!
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
Reci što misliš!