Lifestyle

kužina

Aromatični gulaš s pivom probudit će sva vaša osjetila

Aromatični gulaš s pivom probudit će sva vaša osjetila

Proslavite kraj dana toplim obrokom koji će vas oduševiti okusom – gulaš u umaku od tamnog piva s dodatkom povrća savršen je izbor.

Sastojci:

800 g govedine

2 manje žute paprike

1 mrkva

2 manje kapule

2 zrna češnjaka

300 g krumpira

2 mrkve

3 dcl tamnog piva

1 žlica koncentrata rajčice

700 ml povrtne juhe

40 g maslaca

4 žlice maslinovog ulja

3 žlice crvene slatke paprike

sol i papar

Priprema:

Očistite kapulu i narežite je na tanke kolutove. Češnjak također što sitnije narežite, pa ga zajedno s kapulom pirjajte na malo ulja i maslaca. U međuvremenu govedinu narežite na kockice, kao i papriku, krumpir i mrkvu te je stavite u posudu u kojoj stepirjali kapulu i češnjak, te je 2-8 minuta popecite na jačoj vatri.

Dodajte slatku crvenu papriku, promiješajte i pustite na vatri još 5-6 minuta.

Ukoliko meso postane isuviše suho, dodajte žlicu-dvije juhe, ali ne previše. Ulijte pivo i pojačajte vatru kako bi alkohol ispario. Sada dodajte koncentrat rajčice, paprike, krumpir i mrkvu, ostatak juhe, posolite, popaprite i pustite da se na laganoj vatri kuha poklopljeno oko 2 sata. Svako toliko promiješajte.

Gulaš servirajte vruć.

Izvor: Glas Istre


Reci što misliš!