Lifestyle

sex files

Sve što trebate znati o ženskoj ejakulaciji

Sve što trebate znati o ženskoj ejakulaciji

Ženska ejakulacija je sasvim normalna, ali se o tome puno ne govori. Prema istraživanju američkog Međunarodnog društva za seksualno zdravlje deset do 50 posto žena ejakulira tijekom seksa.

Po definiciji, do ženske ejakulacije dolazi kad se iz kanalića koji prolaze kroz i oko uretre istisne poveća količina tekućine, kao posljedica ženskog orgazma. Spomenuta tekućina je prozirna i ne sliči urinu, a može se izbacivati umjereno ili u 'punom naletu'.

Kada se stimulira ta G-točka mnoge žene dožive ejakulaciju i nešto drugačiji i intenzivniji orgazam, nego što je orgazam postignut stimulacijom klitorisa.

Također, postoji mogućnost da neke žene ejakuliraju i prije doživljavanja orgazma, odnosno tijekom seksualnog uzbuđenja, pa čak i bez stimulacije G-točke. Najbolji način stimuliranja G-točke je ritmičkom masažom prstima, penisom ili vibratorom.

Znanstvenici se još uvijek nisu usuglasili oko ženske ejakulacije i malo je istraživanja napravljeno na tu temu.

Postoje dvije vrste ženske ejakulacije

Squirting tekućina - ova tekućina je bez boje i mirisa i dolazi u velikim količinama

Ženski ejakulat - ova vrsta više nalikuje spermi. Najčešće je ljepljiva i mliječne boje. Analize su pokazale da ova vrsta ejakulata sadrži enzim PSA koji se nalazi u spermi i omogućava joj mobilnost.

Dugi niz godina znanstvenici su mislili da žene koje ejakuliraju tijekom seksa imaju problema s inkontinencijom. Istraživanja su naime odbacila ovu teoriju i potvrdila postojanje ženske ejakulacije. 

Je li to normalno?

Ženska ejakulacija je sasvim normalna, ali se o tome puno ne govori. Prema istraživanju američkog Međunarodnog društva za seksualno zdravlje deset do 50 posto žena ejakulira tijekom seksa. 

Neki stručnjaci vjeruju da sve žene ejakuliraju, ali da to ne primjećuju. Moguće je da nisu svjesne toga jer se tekućina može vratiti natrag u mjehur umjesto da iscuri iz vagine. 

U starijoj studiji koja je uključivala 233 žene, 14 posto njih je reklo da su ejakulirale gotovo pri svakom orgazmu, dok je 54 posto reklo da su to iskusile barem jednom.

Kada su znanstvenici usporedili uzorke urina prije i poslije orgazma, pronašli su više PSA u potonjem. Zaključili su da sve žene stvaraju ejakulat, ali da ga ne izbacuju uvijek. On nerijetko izađe iz tijela tijekom mokrenja. 

Zdravstvene prednosti

Zasad nema čvrstih dokaza da žensko ejakulacija ima zdravstvene koristi, no zato seks i orgazam imaju. Tijekom orgazma tijelo oslobađa hormone koji olakšavaju bol, koji mogu pomoći kod bolova u leđima, glavobolja i menstrualnih grčeva.

Odmah nakon klimaksa, tijelo oslobađa hormone koji potiču miran san. Ovi hormoni uključuju prolaktin i oksitocin.

Ostale zdravstvene beneficije ejakulacije, seksa i orgazma:

- ublažavat će vam stres

- imunološki sustav će vam biti jači

- zaštitit će vas od bolesti srca

- snizit će vam krvni tlak


Reci što misliš!