gastro štorije
Pašta s graškom: Jednostavan recept s bloga "Jedi do Mile volje"
Mile Butorac, poznatiji kao Hungry Mile, slovi za jednog od najpoznatijih i najomiljenijih gastro blogera.
Mile je svoju strast prema kuhanju pretočio u blog Jedi do Mile volje koji je omiljena destinacija svih onih koji su u potrazi za gastro inspiracijom. Upravo smo se u potrazi za slasnim ručkom obratili Milu, a dobili smo nadasve kreativni recept za paštu s graškom koji će provjereno oduševiti vaše ukućane.
Potrebno:
300 g tjestenine
150 g smrznutog graška
komad maslaca
1 limun (korica + sok)
100 g špeka
čašica slatkog vrhnja ili manje vrhnje za kuhanje
40 g tvrdog ribanog sira
začina po želji: sol, papar, čili
po potrebi mlijeko i maslac
Priprema:
U vrelu posoljenu vodu staviti kuhati grašak. Kuhati 10 minuta
(provjeriti) i procijediti.
Po uputama na vrećici stavite kuhati i tjesteninu.
Dok tjestenina kuha zagrijte lonac i dodajte komad maslaca. Na
rastopljenom maslacu i laganoj vatri pržite na komadiće izrezan
špek. U međuvremenu naribajte koricu limuna i iscijedite
sok.
Preprženom špeku dodajte čili i koricu limuna i još kratko
pržite. Podlijte sa sokom limuna (oko 1/3 do 1/2 soka). Kad sok
ispari, svemu dolijte slatko vrhnje.
Kad se vrhnje zagrije svemu dodajte ribani sir i grašak i dobro
promiješajte. (Ako vam umak nakon dodavanja sira postane pregust
dodajte mu mlijeka i malo maslaca.) Kad zavrije sklonite s
vatre.
Čim se tjestenina skuha odlijte lončić vode (u kojoj se kuhala) i
ostavite ga sa strane. Tjesteninu procijedite i dodajte u lonac s
umakom. Podlijte s onoliko vode iz lončića dok se sve lijepo ne
poveže, ako ne služite odmah računajte da tjestenina nastavlja
upijati umak.
Poslužite s puno svježeg bosiljka, dodatnim limunima i u tanjuru
pospite s još sira.
Izdvojeno
-
U prvoj utakmici 17. kola HNL-a Slaven Belupo je kao domaćin svladao Goricu sa 2-1 (0-1). Gosti su poveli golom Medina Gashija (8), no Alen Grgić (67) i Antonio Jagušić (82) su u nastavku preokrenuli.
-
U Dalmaciji će osobito na otocima puhati jako jugo, a popodne sjeverozapadni vjetar. Bit će promjenjivo, povremeno uz kišu, lokalno moguće i obilnim pljuskovima. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 10 °C, u unutrašnjosti niža, između 2 i 4 °C, a popodnevna od 9 do 14 °C
-
Bacivši pogled na impozantan niz priznanja koje je Audiardov najnoviji i svakako najluđi uradak u dugovječnoj karijeri do sad prikupio, čovjek bi lako mogao steći krivi dojam kako se pred njim doista nalazi najimpresivnije filmsko ostvarenje godine, ali istina je potpuno drugačija.
-
Mjerenje inteligencije kod životinja prilično je škakljiva stvar. Međutim, provedeni su brojni pokusi kako bi se testirale sposobnosti sićušnih mozgova kukaca. Rezultati su iznenađujući.
Reci što misliš!