Lifestyle

miris blagdana

Iznenadite goste desertom "toblerone" bez pečenja!

Iznenadite goste desertom

Dolaze gosti, a želite ih oduševiti desertom? Imamo odličan recept za vas - kolač se ne treba peći, a predivan je i podjeća na toblerone!

Sastojci

150 g margarina ili maslaca
200 g čokolade
2 žlice meda
200 g šećera
1 dl cole
75 g krupno mljevenih lješnjaka
75 g krupno mljevenih badema
200 gr mljevenog keksa

Glazura:

100 g čokolade
3 žlice ulja

PRIPREMA:

1. Lagano zagrijavati margarin, čokoladu, šećer, med i colu, lagano mješajući dok se svi sastojci ne sjedine i istope.

2. U masu dodati lješnjake, badem i keks.

Dobivenu masu razliti u trouglasti pleh u koji ste prethodno stavili celofan, kako bi se kolač lakše izvadio iz kalupa.

3. Kalup stavite u frižider ili zamrzivač da se masa što prije stegne.

Izvadite kolač iz kalupa i preko stavite glazuru od čokolade. Kada se glazura stegne kolač sjecite na tanke kriške.

4. Od dobivene mase dobit ćete dva pleha ovog kolača. Naš pleh je dužine 35 cm.


Reci što misliš!