četvrtak, 21. studenog
Predstavljanje "Beaujolais nouveau 2019." uz vrhunski menu u restoranu Kornat
U četvrtak 21. studenog u restoranu Kornat nakon podneva održat će se jedinstveno predstavljanje ovogodišnjeg Beaujolais Nouveaua.
Dani francuskog mladog vina održavaju svake godine, trećeg četvrtka u mjesecu studenom .
- Mi već jedanaestu godinu za redom radimo tu ponudu. To je jedna jako lijepo priča o mladom vinu koje se u Francuskoj proizvodi od samo jedne sorte grožđa, Gamay, kaže voditeljica restorana Sandra Petričić.
- Zanimljiva je činjenica da je po francuskom zakonu zabranjeno prodavanje i puštanje u opticaj tog vina prije trećeg četvrtka minutu nakon ponoći. I ove godine, povodom održavanja večeri mladog vina Beaujolais Nouveau, radimo i specifičan meni zato što je i cijeli taj događaj i ugođaj poseban.
Menu 21. studenog
Na meniju restorana Kornat vas u četvrtak, 21. studenog očekuje prava gurmanska poslastica, degustacijski meni koja će sigurno oduševiti i one najzahtjevnije ljubitelje gastro užitaka.
- pašteta od guščje jetre na gelu od
maline
- ravioli punjeni biserkom i crnim tartufima
- zelene tagliatelle s guščjom jetrom u crnom
tartufu
- pačja prsa i guščja jetra s kremom od celera i
hrena
- desert
- Htjeli smo ljudima s kulturom ispijanja mladog vina, priuštiti jedan lijepi ugođaj na kraju radnog dana, da se dođu opustiti, podružiti s najmilijima uz finu kapljicu i savršene okuse i mirise jeseni.
Naglašavamo kako će meni namijenjen Beaujolaisu biti u ponudi samo od četvrtka, 21. studenog pa dok se vino ne popije, tako da oni koji žele rezervirati stol nek to učine što prije jer jednom kada se rezervacije popune, to je to, kaže nam voditeljica Sandra.
Beaujolais je vino voćnih aroma malina, jagoda, crvenih ribiza, i drugog crvenog voća. Odlično paše uz bijela mesa, piletinu, kobasice, sušena mesa irazne sireve.
Vezane vijesti
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
-
Projekt koji prati velebitske pastire od prapovijesti do danas zaokružen je dokumentarnim fotografijama Marka-Lorenza Blaslova!
-
Atmosfera na Trgu Petra Krešimira IV bila je ispunjena toplinom, zajedništvom i radošću, a doček Svete Lucije postao je još jedan nezaboravan trenutak u adventskom kalendaru Paga
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
Izdvojeno
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
Jeste za šah i pivo? Red izazova i red opuštanja uz pivo u pogonu pivovare? Poklonite sebi i svojima jedan 'Christmas chess challenge' i zaigrajte šah s bivšim prvakom Hrvatske!
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
Reci što misliš!