Lifestyle

četvrtak, 21. studenog

Predstavljanje "Beaujolais nouveau 2019." uz vrhunski menu u restoranu Kornat

Predstavljanje
Bojan Bogdanić

U četvrtak 21. studenog u restoranu Kornat nakon podneva održat će se jedinstveno predstavljanje ovogodišnjeg Beaujolais Nouveaua.

Dani francuskog mladog vina održavaju svake godine, trećeg četvrtka u mjesecu studenom .

Slikovni rezultat za beaujolais nouveau 2019- Mi već jedanaestu godinu za redom radimo tu ponudu. To je jedna jako lijepo priča o mladom vinu koje se u Francuskoj proizvodi od samo jedne sorte grožđa, Gamay, kaže voditeljica restorana Sandra Petričić.

- Zanimljiva je činjenica da je po francuskom zakonu zabranjeno prodavanje i puštanje u opticaj tog vina prije trećeg četvrtka minutu nakon ponoći.  I ove godine, povodom održavanja večeri mladog vina Beaujolais Nouveau, radimo i specifičan meni zato što je i cijeli taj događaj i ugođaj poseban.

Menu 21. studenog

Na meniju restorana Kornat vas u četvrtak, 21. studenog očekuje prava gurmanska poslastica, degustacijski meni koja će sigurno oduševiti i one najzahtjevnije ljubitelje gastro užitaka. 

- pašteta od guščje jetre na gelu od  maline 
- ravioli punjeni biserkom i crnim tartufima 
- zelene tagliatelle s guščjom jetrom u crnom tartufu 
- pačja prsa i guščja jetra s kremom od celera i hrena 
- desert 

Image may contain: one or more people and text

- Htjeli smo ljudima s kulturom ispijanja mladog vina, priuštiti jedan lijepi ugođaj na kraju radnog dana, da se dođu opustiti, podružiti s najmilijima uz finu kapljicu i savršene okuse i mirise jeseni.

Naglašavamo kako će meni namijenjen Beaujolaisu biti u ponudi samo od četvrtka, 21. studenog pa dok se vino ne popije, tako da oni koji žele rezervirati stol nek to učine što prije jer jednom kada se rezervacije popune, to je to, kaže nam voditeljica Sandra.

Beaujolais je vino voćnih aroma malina, jagoda, crvenih ribiza, i drugog crvenog voća. Odlično paše uz bijela mesa, piletinu, kobasice, sušena mesa irazne sireve.


Reci što misliš!