od 18. do 24. studenog
Tjedan talijanske kuhinje i u Zadru!
Pridonoseći razvoju i širenju talijanske kulture u svijetu, Zajednica Talijana u Zadru od 18. do 24. studenog u svojim službenim prostorijama, Ulica Borelli 8, priprema prigodan program povodom četvrtog izdanja Tjedna talijanske kuhinje u svijetu. Dobrodošli su svi gladni dobrog provoda.
Cilj ove manifestacije je promicanje talijanske kuhinje, tipičnih talijanskih jela i proizvoda te same talijanske kulture kroz razne prezentacije jela, degustacije, tečajeve kuhanja, seminare, ali i kroz film, izložbe fotografija itd..
Tema ovogodišnjeg izdanja je ‘’Edukacija o prehrani: Kultura okusa’’ gdje se naglasak stavlja na zdravu i uravnoteženu prehranu, ali i na tipične te zaštićene proizvode talijanskih pokrajina.
Zajednica Talijana Zadar tom prilikom je pripremila program u kojem će poznati zadarski kuhari Renato Kraljev, Josip Vrsaljko te Robert Pinto u večernjim satima prezentirati pred publikom pripremu tipičnih talijanskih mesnih i ribljih jela te pripremu talijanskih slastica koja će nazočni potom imati prilike i probati te uz to degustirati vrhunska talijanska vina. U ovu manifestaciju je uključen i talijanski dječji vrtić Pinocchio, gdje će djeca uz instrukcije vrsnog kuhara imati priliku naučiti te sama se okušati u izradi talijanske tjestenine.
Manifestacija će se završiti u subotu, 23.11.2019. prigodnim domjenkom.
Dobrodošli su svi gladni dobrog provoda.
PROGRAM
18.studeni u 18h
Prezentacija u čast 500te obljetnice smrti Leonarda da Vincija – da Vinci kao genije, izumitelj i inovator u kuhinji
Predavač: Eduardo Kotlar
Prezentacija i degustacija Proseca - Rebuli Prosecco Settegrammi
Chef: Renato Kraljev
19.studeni u 18 h
Predavanje na temu zdrave prehrane i dijetalne kuhinje – Piramida zdravlja
Predavač: prof. Božo Sorić
Talijanske zdrave slastice – Torta Mimosa – prezentacija i degustacija
Chef: Josip Vrsaljko
20. studeni u 18h
Sarde alla Muranese con la polenta morbida - prezentacija pripreme hrane i degustacija
Chef: Robert Pinto
Prezentacija i degustacija vina - Salvaterra Pinot Grigio
Predavač: Eduardo Kotlar
21.studeni u 18h
Pastissada di manzo - prezentacija pripreme hrane i degustacija
Chef: Josip Vrsaljko
Prezentacija i degustacija vina - Salvaterra Marone Clasicco
Predavač: Eduardo Kotlar
22.studeni u 10h
Izdrada tjestenine – Talijanski dječji vrtić Pinocchio (samo za djecu vrtića)
Chef: Renato Kraljev
22.studeni u 18h
Izrada tjestenine – prezentacija izrade i degustacija
Chef: Renato Kraljev
23.studeni u 18 h
Završni domjenak
Vezane vijesti
-
Ove radionice su dio projekta Info centra za mlade Zadar, s ciljem informiranja, savjetovanja i educiranja mladih od 15 do 30 godina na području grada Zadra i Zadarske županije,
-
Liga protiv raka Zadar poziva na otvorenje izložbe u Gradskoj loži pod nazivom "Umjetnost može liječiti"
-
Izložba pod nazivom „Okviri kulture“ održati će se u Gradskoj knjižnici u Zadru od 6. do 18. svibnja. Otvorenje izložbe biti će 6. svibnja u 18 sati u prostoru koji spaja Gradsku knjižnicu s Odjelom za mlade.
-
Turistička zajednica Grada Paga bila je domaćin posjete francuske novinarke Valerie Debras i fotografa Eric Martin u sklopu studijskog putovanja i velikog predstavljanja Zadarske županije u travel izdanju Le Figaro Voyages (Croatie).
Izdvojeno
-
Nakon provedenog natječaja Općine Preko za sufinanciranje programa, projekata i manifestacija udruga u području sporta, kulture i zdravstva i socijalne, raspisanog 27. veljače, općinski načelnik donio je odluku o dodjeli 61.700 eura.
-
U subotu, 4. svibnja 2024 u Kaštelima je održan međunarodni memorijalni judo turnir „Mario Zebić" na kojem je nastupilo 47 klubova sa 627 natjecatelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Kosova, Srbije i Crne Gore.
-
Turistička zajednica Grada Paga bila je domaćin posjete francuske novinarke Valerie Debras i fotografa Eric Martin u sklopu studijskog putovanja i velikog predstavljanja Zadarske županije u travel izdanju Le Figaro Voyages (Croatie).
-
Izletište - Konoba Srce Bukovice organizira jedinstveni obilazak Benkovačkog sajma u petak, 10. svibnja 2024. godine uz konzumaciju lokalne hrane na agroturizmu u Rodilicama.
Reci što misliš!