Lifestyle

#recepti

Kako pripremiti francusku juhu od luka?

Kako pripremiti francusku juhu od luka?
Pexels

Francuska juha od luka jako je zasitna i fina, idealna za svježije dane.

Sastojci:

1,5 kg luka

1 vezica svježe majčine dušice

0,700 l bijelog vina

0,070 kh maslaca

5 feta kruha focaccia

Sastojci za temeljac:

2 komada pilećih leđa

2 mrkve

1 korijen celera

1 luk

Priprema:

Luk narežite na polumjesece debljine 5 milimetara. Pržite luk na ulju i maslacu te dodajte majčinu dušicu. Začinite paprom i  soli te kuhajte poklopljeno 20-ak minuta, povremeno miješajući.

Ulijte vino, pojačajte vatru i kuhajte 10-ak minuta. Od pilećih leđa i povrća napravite temeljac. Procijedite ga te uljite ga u lonac.  Višak masnoće pokupite. Kuhajte 40-ak minuta.

Narezane kriške foccacie, posložite na lim, pokapajte maslinovim uljem i naribanim sirom. Zapecite oko 5 minuta dok se ne rastopi. Na vrh juhe u zdjeli stavite po krišku kruha.


Reci što misliš!