#recepti
Kako pripremiti francusku juhu od luka?
Francuska juha od luka jako je zasitna i fina, idealna za svježije dane.
Sastojci:
1,5 kg luka
1 vezica svježe majčine dušice
0,700 l bijelog vina
0,070 kh maslaca
5 feta kruha focaccia
Sastojci za temeljac:
2 komada pilećih leđa
2 mrkve
1 korijen celera
1 luk
Priprema:
Luk narežite na polumjesece debljine 5 milimetara. Pržite luk na ulju i maslacu te dodajte majčinu dušicu. Začinite paprom i soli te kuhajte poklopljeno 20-ak minuta, povremeno miješajući.
Ulijte vino, pojačajte vatru i kuhajte 10-ak minuta. Od pilećih leđa i povrća napravite temeljac. Procijedite ga te uljite ga u lonac. Višak masnoće pokupite. Kuhajte 40-ak minuta.
Narezane kriške foccacie, posložite na lim, pokapajte maslinovim uljem i naribanim sirom. Zapecite oko 5 minuta dok se ne rastopi. Na vrh juhe u zdjeli stavite po krišku kruha.
Izdvojeno
-
Posljednja ovogodišnja akcija darivanja krvi održana u petak, 13. prosinca 2024. bila je više nego uspješna, navode iz udruge DDK Kali.
-
Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Vodoinstalacija d.o.o. u ponedjeljak, 16. prosinca 2024. godine u vremenu od 8 do 13 sati biti će privremeno obustavljena opskrba vodom u mjestu Bibinje, istočno od Mirkova.
-
Odlukom općinskog načelnika, Općina Preko i ove će godine umirovljenicima i korisnicima prava u sustavu socijalne skrbi dodijeliti božićnice.
-
Na blagdan svete Lucije učenici Osnovne škole Voštarnica, u pratnji ravnateljice Irene Dukić i učiteljica edukacijskih rehabilitatorica, posjetili su zadarsku gradsku upravu.
Reci što misliš!