Lifestyle

od 11. do 13. listopada

Radionica Plesa 5 ritmova u Centru Tara

Radionica Plesa 5 ritmova u Centru Tara

Radionica Plesa 5 ritmova pod nazivom "Unutarnja divljina" održat će se u Centru Tara, Bože Peričića 10, Zadar, od petka 11. do nedjelje 13. listopada

Radi se o metodi pokreta koja je ujedno i plesna meditacija, pokret kao lijek, dinamična praksa pokreta ukorijenjena u načelu koje kaže da se naša psiha sama iscjeljuje ako je pokrenemo. 

Prvenstveno učimo osluškivati vlastito tijelo, te kako pokretom pratiti uspone i padove energije, promjene raspoloženja.

Mapa 5 Ritmova (Tečni, Stakato, Kaos, Lirski, Duboka tišina) nema koreografije i zadanih koraka klasičnog plesa, nego nam daje smjernice za spontanu izražajnu kreativnost.

Pokretanjem tijela, budimo vlastitu osjećajnu dimenziju, umirujemo um, razvijamo svjesnost o trenutku i doživljavamo naše prirodno stanje. Postajemo spontaniji, povezaniji sa sobom,a time i sa svime što nas okružuje.

Ovu jednostavnu meditaciju u pokretu može prakticirati svatko, bez obzira na dob, veličinu, sposobnosti ili fizička ograničenja.Nije potrebno nikakvo prijašnje iskustvo plesa.

Mape ritmova su vodič za samoistraživanje kroz pokret koji nas vodi na putovanje kroz vlastitu unutrašnju divljinu, a radionica  govori o intuiciji tijela.

Prezentaciju i radionicu vodi Romana Soldo, certificirana učiteljica ove metode.


Reci što misliš!