Lifestyle

#dijeta

Gladni prije spavanja? Najbolji izbor je svježi sir

Gladni prije spavanja? Najbolji izbor je svježi sir
Thinkstock

Mršavljenje je proces koje može biti svakakav, ali nikako lak, a na njega utječe veliki broj naših navika. No, dobra vijest je da čak i najsitnija promjena može pomoći u bržem skidanju masnih naslaga...

Između ostalog, britanski istraživači dokazali su da konzumiranje jedne namirnice pred spavanje može potaknuti brži rad metabolizma.

Naime, u nedavno provedenom istraživanju, koje je objavljeno u magazinu British Journal of Nutrition, znanstvenici su potvrdili da je moguće skidati kilograme u snu, naravno uz korigiranu ishranu.

Oni su otkrili i koju to namirnicu treba konzumirati pola sata prije spavanja da bi to omogućili, a riječ je o svježem kravljem siru!

Utvrdili su da je čak i samo 30 grama svježeg sira dovoljno da pozitivno djeluje na regeneraciju mišića i ubrzavanje metabolizma, a sve zahvaljujući kazeinu (mliječne bjelančevine koje se nalazi u mliječnim proizvodima i siru).

Kazein se duže probavlja i više sati osigurava mišiće vrijednim bjelančevinama, pa tijelo ne mora za dobivanje energije posezati za vlastitim bjelančevinama, nego će se poslužiti ugljikohidratima i masnoćama.


Reci što misliš!