Lifestyle

#parovi

Jeste li "zaglibili" u lošoj vezi?

Jeste li
Pixabay

Neke žene uspiju uvjeriti sebe da im je dobro u vezi koja je....tako-tako. lli još gore: vežu se za dečka koji im se ne sviđa samo zato što drugi misle da je on "dobra prilika" ili zato što vjeruju da je sve bolje nego biti sam. To je veoma loš pristup vezama i ljubavnom životu

"Potpuno smo različiti ali suprotnosti se privlače" 

Da, na satu kemije ili fizike ali ne i u vašem ljubavnom životu. Dvije potpuno različite osobe možda mogu relativno dobro funkcionirati na početku, dok sve frca od strasti i svodi se na ludi seks kad god se za njega ukaže prilika, no u duljoj vezi sve te silne suprotnosti počinju zamarati i opterećivati. Ako je on introvert, a vi ekstrovert ili je njemu najvažnija karijera a vama velika obitelj, teško da ćete dugoročno moći funkcionirati. Što je s kompromisom, može li on pomoći u takvim slučajevima, pitate se? Kratkoročno da, dugoročno previše kompromisa u vezi frustrira čovjeka. 

"Nema kemije ali kemija ionako prolazi"

 U vezu ovog tipa obično se upuštamo nakon nekog ozbiljnog ljubavnog brodoloma iz kojeg smo jedva izvukli živu glavu i srce. Paše nam mirna luka srca nekog okej muškarca za kojeg svi naši prijatelji kažu kako je kao stvoren za nas - pristojno izgledajuć, pouzdan, drag, dobar....Pa mu, iako nas baš nimalo ne privlači fizički, pokušavamo dati šansu. Načelno, to je okej. Tko zna, možda neka kemijica s vremenom proradi, možda na prvom ili drugom dejtu otkrijete da "tiha voda brege dere" ili da se savršeno ljubi. No ako se ništa od toga ne desi, a vi ostanete u takvoj vezi, samo je pitanje vremena kad ćete postati nesretni i zavidni prijateljici koja ne može skinuti ruke sa svog dečka. Nažalost, to što je netko drag i dobar nije dovoljno za vašu sreću. Ljubav je miks različitih faktora a - sviđalo nam se to ili ne - fizička privlačnost je jedan od njih.

"Jako sam nervozna kad sam s njim, ali to je normalno kad je čovjek zaljubljen"

Istina,  na prvom, drugom ili trećem dejtu. Ali ako ste nakon mjesec dana veze vi još uvijek nesigurni kad ste u njegovoj blizini, nemate povjerenja u njega ili  osjećate nervozu kad ste s njegovim prijateljima jer se bojite kakav ćete dojam ostaviti, tu nešto ne štima. Uz ljude s kojima smo u vezi trebali bismo se osjećati opušteno, sretno i dobro. Sve ostalo je - samozavaravanje! 

 


Reci što misliš!