Lifestyle

#trikovi

Malim i jednostavnim promjenama olakšajte sebi kućanske poslove

Malim i jednostavnim promjenama olakšajte sebi kućanske poslove
Thinkstockphotos

Iako smo možda navikli na neke kućanske poslove i stvorili određene navike, mnoge od njih oduzimaju vrijeme i novac.

1. Stavljamo gornju plahtu na krevet - uštedite vrijeme na slaganju kreveta i ne perite dodatnu posteljinu. Plahta iznad ili ispod prekrivača često je nepotrebna i zauzima prostor. Samo budite sigurni da redovno perete prekrivač, piše Dnevni avaz

2. Pranje suđa prije stavljanja u perilicu za suđe - ako koristite perilicu za suđe, prethodno ispiranje suđa samo vam troši i vrijeme i novac. Obrišite ostatke hrane s tanjura i pribora i jednostavno stavite u perilicu.

3. Tražimo izgubljene čarape - svima je uvijek misteriji gdje nestaju čarape nakon pranja, no jedna čarapa može ući u rupu između vrata perilice i bubnja te ju čak voda može ispumpati. Prljave čarape stavite u vreću za perilicu rublja kako se ne bi izgubile u pranju.

4. Kupujete kutijice i košarice za stvari - osim što ćete potrošiti vrijeme, bacit ćete novac. Umjesto bezbroj kutija, upotrijebite nešto što već imate u kući, kao što su kutije od cipela. Od raznih materijala možete napraviti pregrade u ladicama i na policama.

5. Koristite klasične žarulje - u usporedbi s običnim žaruljama, LED štedne žarulje traju duže i troše čak 75 posto manje energije pa ćete samim time uštedjeti na računu za struju.

U obući po kući

Pravilo izuvanja jednostavan je način za očuvanje kuće čišćom te pridonosi zdravlju ukućana. Čak 85 posto prljavštine u našim domovima dolazi s cipela. Hodamo li obuveni, samo ćemo sebi zadati dodatan posao i neprestano usisavati.

Razmaknuti zastori

Razvlačenje zastora kako bi u sobu dospjelo sunčeve svjetlosti omiljena je jutarnja rutina mnogih. No, ako zavjese ostavite raširene cijeli dan, posebno ako se prostorija nalazi na južnoj strani, sunce s vremenom može izblijediti namještaj.

Metalne vješalice

Korištenje metalnih vješalica nakon peglanja može lako naborati odjeću. Radije investirajte u drvene ili baršunaste vješalice kako biste bili sigurni da će odjeća nakon peglanja ostati ravna.


Reci što misliš!