#gastro
Recept za jelo od jaja iz snova!
Nismo sigurni jesu li ova jaja bogati doručak, brzinski ručak ili možda obilna večera.
Kremasta rajčica, tekući žumanjak, šaka svježeg bosiljka... Vrlo vjerojatno već pri čitanju možeš osjetiti miris ovog divnog, jednostavnog jela. Gotovo je za pola sata i sasvim dovoljno za dvije osobe.
Ako osjećaš da nešto nedostaje, naribaj malo parmezana!
Sastojci:
- 4 jaja
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žličica nasjeckanog češnjaka
- Polovica manjeg bijelog luka
- 400 g pelata
- Sol, papar
- Šaka svježeg bosiljka
Po želji dodajte i nasjeckanu čili papričicu bez sjemenki.
Priprema:
- Zagrij ulje na srednje jakoj vatri. Dodaj nasjeckani luk i dinstaj minutu, dvije. Potom dodaj i češnjak i pričekaj da poprimi zlatnu boju.
- Ulij pelat, posoli, popapri i promiješaj. Pusti da krčka otprilike pola sata, sve dok ne postigne željenu gustoću.
- Pažljivo u tavicu razbij jaja i pripazi da budu odvojena. Pusti da se peku otprilike pet minuta, sve dok se bjelanjak ne ispeče, a žumanjak i dalje bude tekuć.
- Makni s vatre, dodaj svježi bosiljak (i čili papričicu) i posluži odmah.
Izdvojeno
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
Jeste za šah i pivo? Red izazova i red opuštanja uz pivo u pogonu pivovare? Poklonite sebi i svojima jedan 'Christmas chess challenge' i zaigrajte šah s bivšim prvakom Hrvatske!
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
Reci što misliš!