#gastro
Lagani ljetni ručak: Recept za kremastu juhu od tikvica
Tikvice su tako jednostavne, a tako svestrane; niskokalorične su, a prepune raznih nutrijenata. Mlade tikvice idealne su i za konzumaciju u sirovom obliku, kao i za ovu divnu gustu juhu. Uz tikvice smo u nju dodali i poriluk, i pastrnjak, i puno finih začina.
SASTOJCI ZA JUHU OD TIKVICA:
- 4 mlade tikvice
- 1 poriluk
- 1 pastrnjak
- 2 režnja češnjaka
- nekoliko grančica timijana
- prstohvat čili pahuljica
- pola žličice mljevenog kumina
- 750 ml temeljca ili vode
- 150 ml mlijeka
- sol, papar
- maslinovo ulje
PRIPREMA JUHE OD TIKVICA:
1. Operite tikvice i narežite ih na kolutiće (bez guljenja) ili na kockice podjednake veličine. Očistite poriluk, operite ga pa ga narežite na kolutiće. Pastrnjak ogulite i narežite na sitne kockice.
2. U posudi zagrijte maslinovo ulje, dodajte nožem drobljeni češnjak, čili pahuljice i timijan pa odmah potom dodajte poriluk. Pirjajte jedno 7-8 minuta, dodajte kumin i pastrnjak, kratko propirjajte.
3. Dodajte tikvice pa zalijte temeljcem ili vodom, posolite i popaprite te nastavite kuhati na srednje jakoj vatri oko 30 minuta pa štapnim mikserom pretvorite u gustu juhu.
4. Na kraju dodajte mlijeko, pustite da juha kratko prokuha pa po potrebi dodatno začinite solju i paprom.
5. Poslužite u dubokim tanjurima, uz kockice preprženog kruha i pokapano maslinovim uljem.
Izdvojeno
-
Paški zimski karneval bliži se vrhuncu, a u subotu, 1. ožujka, Giuliano i Diktatori donijeli su pravu glazbenu feštu na karnevalsku zabavu u II Magazinu.
-
USKOK će sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložiti određivanje istražnog zatvora protiv obojice okrivljenika
-
-
Pavelovci na ovoj jedinstvenoj turneji promoviraju novi studijski album ‘FM/AM’, objavljen početkom prosinca, koji je već u startu pokupio lovorike od strane glazbenih urednika i recenzenata!
Reci što misliš!