Lifestyle

#gastro

Aromatični kotleti s umakom od meda

Aromatični kotleti s umakom od meda
Designed by topntp26 / Freepik

Čak i ako niste ljubitelj svinjetine, ovaj bi vam se recept mogao svidjeti!

Nekoliko minuta u tavici i kratko pečenje u pećnici, a zatim i umakanje u divan i ljepljiv umak... To je sažetak postupka pripreme ovog jela, a ni sama priprema nije puno dulja. Za pola sata možete bez problema ispeći meso i napraviti prilog, što ove kotlete čini idealnim ručkom nakon napornog radnog dana. 

Poslužite kotlete uz rižu, krumpir, povrće iz woka, sezonsku salatu...

Sastojci:

  • 4 svinjska kotleta s kostima
  • 2 žlice maslaca
  • 60 ml balzamičnog octa
  • 3 žlice meda
  • 2 režnja češnjaka
  • ½ žličice sušenog origana
  • ½ žličice sušenog bosiljka
  • ½ žličice sušenog timijana
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Posolite i popaprite kotlete.
  2. Rastopite maslac u velikoj tavici na srednjoj vatri. Dodajte kotlete i pecite 2-3 minute sa svake strane, dok ne poprime zlatnu boju. Premjestite u pećnicu i pecite 8-10 minuta.
  3. Pomiješajte balzamični ocat, med, češnjak, origano, bosiljak i timijan u maloj tavici na srednjoj vatri. Posolite i popaprite. Kad proključa, smanjite vatri i pustite da umak krčka pet minuta kako bi se zgusnuo.

Reci što misliš!