Lifestyle

#beauty

Prirodni recept za ispucala i tvrda stopala

Prirodni recept za ispucala i tvrda stopala
Thinkstock

Da bi vaša stopala izgledala lijepo i njegovano u ljetnim sandalama donosim vam par savjeta za njegu i najbolji domaći recept koji će vam pomoći kod tvrdih i ispucalih peta.

Ovakva njega stopala nije skupa, a vrlo je učinkovita i nakon nje su stopala nježna i glatka te nestaju sva zadebljanja. Tretman je potrebno provoditi dva puta tjedno i rezultat njegovanih i nježnih stopala će vas oduševiti.

Kupka za stopala

Potreban vam je manji lavor, dovoljan da u njega uronite stopala i 1,5 lita vruće vode. U vodu dodajte 4 žlice 3% hidrogen peroksida i zatim stopala uronite u lavor i ostavite ih tamo petnaest minuta.

Nakon samo par minuta počet ćete osjećati kao da stopala parite već pola sata, a ako imate problema sa spuštenim stopalima savjetuje se da ih ostavite malo duže u lavoru.

Turpijanje stopala

Učinak ćete i sami osjetiti nakon što protrljate stopalo o stopalo koje će škripiti od čistoće. Nakon kupke stopala istrljajte turpijom ili kamenom za pete.

Nakon turpijanja u stopala utrljajte smjesu biljnog glicerina i prirodnog octa tako da pomiješate 1 žlicu octa i 3 žlice glicerina. Po želji možete odmah i napraviti više te smjese, pa ju držati u nekoj bočici.

Prirodna smjesa za stopala

Ovu proceduru je najbolje raditi navečer prije spavanja, a nakon što u stopala utrljate smjesu glicerina i octa navucite pamučne čarape kako bi postigli bolji efekt i otiđite na spavanje.

Procedura se savjetuje raditi 1-2 puta na tjedan, a ako su vam stopala u lošem stanju, pod lošim stanjem misli se na ispucale pete i grubu kožu, onda smjesu od octa i glicerina možete svaki dan utrljavati u stopala te kupke hidrogen peroksidom raditi dva puta tjedno.

Krajnji rezultat je savršen, zato trebate probati i uvjeriti se sami!


Reci što misliš!