Lifestyle

#gastro

Začinite jutro kajganom na meksički

Začinite jutro kajganom na meksički
Designed by Freepik

Ova ljutkasta kajgana garantirano će vam popraviti raspoloženje...

Kajgana je odličan izbor za doručak jer će vas zasititi, vrlo je brzo gotova i možete u nju ubaciti povrće i začine koje imate u hladnjaku ili smočnici.

Količina je dovoljna za dvije osobe, a predlažemo vam da je servirate uz tostirani kruh. Druga pak je opcija da ovu kajganu na meksički umotate u zagrijanu tortilju i pojedete je u hodu. 

Sastojci:

  • 8 umućenih jaja
  • 2 sitno narezane rajčice
  • 1 mali nasjeckani ljubičasti luk
  • 1 nasjeckani mladi luk
  • 2 feferona
  • 3 – 4 žlice ulja
  • Sol i papar

Priprema:

  1. U velikoj tavici zagrijte dvije žlice ulja.
  2. Dodajte rajčice, luk i mladi luk te nasjeckane feferone. Miješajte minutu, dvije pa maknite s vatre.
  3. Zagrijte drugu tavicu pa izlijte dobro umućena jaja. Miješajte kratko, a zatim dodajte pripremljeno povrće.
  4. Miješajte i još kratko kuhajte kako jaja ne bi ostala sirova.

Reci što misliš!